Tovább gyűlnek az adományok a budapesti repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2015. március 16. 16:06

Egy év alatt 2,5 millió forint adomány gyűlt össze a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján kihelyezett 6 gyűjtőperselybe. A Budapest Airport egy éve vezette be új adománygyűjtési politikáját.

Három szervezet számára összesen csaknem 2,5 millió forintot adományoztak a budapesti repülőtéren megforduló utasok egyetlen év leforgása alatt. A Budapest Airport termináljain kihelyezett gyűjtőperselyekből származó bevétel jelenleg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a WWF Magyarország és a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány tevékenységét segíti. A repülőtér a tavalyi év elején léptette életbe az új adománygyűjtési rendszerét: új és egységesen felmatricázott gyűjtőperselyeket helyezett ki, összesen 6-ot, az adományként befolyó összeghez a hozzáférést pedig egy meghívásos pályázaton ítélték oda három Magyarországon működő civil szervezetnek.

 

Az adományokból 2014-ben befolyt összegek ünnepélyes átadásán a WWF Magyarországtól Sipos Katalin igazgató, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részéről Harrach Péter alelnök vett részt, a Magyar Önkéntesküldő Alapítványt pedig Molnár Zsolt kommunikációs vezető képviselte. A Budapest Airport és az adománygyűjtő szervezetek megállapodásának megfelelően a három szervezet a repülőtéren idén gyűjtött adományokat már célzottan használja fel, vagyis az utasok által felajánlott összegeket egy-egy kiemelt projekt megvalósítására fordítják. Ennek megfelelően az utasok támogatása hozzájárul a Gyermekmentő Szolgálat hagyományos fóti Lovasterápiás Versenyének szervezéséhez, ebből valósulhat meg egy nagyszabású nemzetközi önkéntesküldő konferencia és a repülőtéri adományok segítik hozzá a WWF Magyarországot a hazánkba fokozatosan visszatelepülő farkasállomány természetes élőhelyének megvédéséhez.