Trükkös turisztikai kampány Dániából

Forrás: turizmus.com

 2019. február 25. 09:04

Billundban romantikus kastélyszállót építenek óriási legóblokkokból, és most tesztcsaládokat keresnek, akik ingyen lakhatnak majd ott.

Március végén ismét megnyílik a Legoland híres vidámparkja Billundban, megkezdve immár az 51. szezont. Az idei év fő híre, hogy nyílik egy legokockákból épült kastélyszálló 142 szobával és természetesen nagyon sok gyermekbarát funkcióval. Már a kültéri parkolóban lovagokkal és sárkányokkal találkozhatnak a látogatók,  bent pedig hercegnők és varázslók várják a gyerekeket és a felnőtteket.

Az új attrakciónak promócióra is szüksége van. Most tesztcsaládokat keresnek, amelynek tagjai ingyenesen lakhatnak majd ott. A kastélyszálló kipróbálási időszaka április 22-től június 23-ig tart. A nyerteseket gép sorsolja ki. Májusban egy új lovagi bemutatóval csábítják a kicsiket, természetesen minden műanyagból készül majd, és mint mindig, most is törekednek az élethű és kreatív játék alapelveinek betartására.

A Legoland főbejárata Billundban

Fotó: Wikipedia

A dán Legoland a világ egyik legújabb és legsikeresebb vidámparkja, ami egy játékmárkára épül, és ami  világhírűvé tetteBillundot, a kis dániai települést. A Dániába irányuló idegenforgalom egyik komoly vonzereje a világhírű játékpark meglátogatása.

A Lego története az 1930-as években kezdődött, amikor Ole Kirk Kristiansen, egy kreatív lelkületű asztalos elkezdett fajátékokat készíteni. Még ma is létezik egy működő gyár Billundban. A név maga rövidítés, a dán „play well” (jó játék) kifejezésből származik. A lego kétszer kapta meg az Évszázad Játéka díjat.