Tudással felvértezve – indul az online Turizmus Akadémia

Forrás: turizmus.com

 2020. június 15. 16:07

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány együttműködésének eredményeként június 15-én részben megújult tartalmakkal, részben új szolgáltatásokkal indul az online Turizmus Akadémia oldal. A cél a turizmusban dolgozók szakmai támogatása.

A turizmusakademia.hu két témakörben nyújt szakmai olvasnivalót és tananyagokat.

 

Hozzáférhető turizmus

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) feladatai közé tartozik a magyar turisztikai szolgáltatások piacra jutásának elősegítése. A cél elérését számos eszközzel segíti, így a Turizmus Akadémia oldalon kialakított, a hozzáférhető turizmus témakörben elérhető képzési lehetőséggel is.

A Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) egy, az MTÜ által koordinált és megvalósítás alatt álló pályázat, amely a GINOP-1.3.5-15 konstrukció támogatásával jött lére. A program keretében a nagyléptékű nemzetközi marketingkommunikációs tevékenység mellett a tudásmegosztás és szemléletformálás is jelentős szerepet kap. Ennek részeként készült el hozzáférhető turizmus témában az e-learning oldal.

A három jelentős növekedési potenciállal rendelkező niche termékről – az orvosi, az akadálymentes és a szenior turizmus – szerezhető tudás révén a kurzusokat elvégzők megismerhetik a termékek fejlesztésében rejlő lehetőségeket, ezzel is hozzájárulva versenyképességük fokozásához, ezáltal a hazai turisztikai szektor eredményének növekedéséhez. Az oldal a réspiaci termékkel kapcsolatos általános és termékfejlesztés szintű tudnivalókat osztja meg az érdeklődőkkel, amelynek bázisát az MTÜ szakmai publikációi és a program keretében elvégzett kutatások információi biztosítják.

A Hozzáférhető turizmus tudásanyagai a Turizmus Akadémia főoldalán témaválasztóval, illetve közvetlenül a hozzaferheto.turizmusakademia.hu linken érhetők el.

 

Új turizmus

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) az online Turizmus Akadémián belüli Új turizmus címmel indít szakmai aloldalt, amely a turizmusban, illetve rendezvényszervezésben érdekelt vállalkozásoknak, munkavállalóknak nyújt reális helyzetértékelést és újrakezdést támogató szakmai anyagokat. A cél, hogy a válsághelyzet után megújulva, a vállalkozásuk ellenálló képességét megerősítve, egy újabb krízis ellen a lehető legjobban felvértezve álljanak a startvonalra.

A turizmusakademia.hu Új turizmus aloldala olyan továbbképzési felületet biztosít, ahol mind a szabadidős, mind az üzleti/MICE turizmust érintő szakmai ismeretek bővítését célzó Tudástár a felhasználók rendelkezésére áll. Egy helyen lehet megtalálni az aktuális piaci trendeket, hazai és nemzetközi piacokat érintő tanulmányokat, olvasható turisztikai szakkönyveket, elemzéseket.

A turizmusakademia.hu anyagai díjmentesek, de a hozzáférés regisztrációhoz kötött, ezzel is támogatva a vállalkozásokat, munkavállalókat ebben a példátlan válsághelyzetben. A portál célja, hogy dinamikus tartalmakkal, a turizmus teljes területére vonatkozóan lássa el naprakész tudásanyaggal a szakmát.

A turizmusakademia.hu hamarosan e-learning tananyagokkal is segíti a vállalkozások talpra állását üzleti reziliencia, online marketing és proaktív értékesítés témákban, valamint elindulnak a személyes továbbképzések is.

A turizmusakademia.hu elindítására, szakmai vezetésére és egy továbbképzési platformmá fejlesztésére az MTSZA Bacsi Krisztinát kérte fel, aki több évtizedes szakmai múlttal rendelkezik turizmus-szállodaipar-rendezvényszervezés területen. A tudásanyagok felkutatásáról, szelektálásáról és elérhetőségéről Ilyés Noémi, az MTSZA elemző szakértője felelős szerkesztői pozícióban gondoskodik.

Az Új turizmus szakmai anyagai a Turizmus Akadémia főoldalán témaválasztóval, illetve közvetlenül az ujturizmus.turizmusakademia.hu linken érhetők el.