Tudományos konferencia a turizmus és biztonság aktuális kérdéseiről

Forrás: turizmus.com

 2017. december 02. 06:38

A turizmus biztonsági aspektusai kerültek napirendre a turisztikai és biztonsági szakemberek közös konferenciáján, december 1-jén, Zalakaroson, a Karos Spa Hotelben.

A világban zajló események nemcsak a turisztikai szakembereket és az utazni vágyókat, hanem a rendfenntartó erőket is új kihívások elé állítják. Ezért rendezte meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Rendőrség Tudományos Tanácsa, a Magyar Rendészettudományi Társaság, az MTA Veszprémi Területi Bizottság Kommunikációs Munkabizottsága és az MTA CSFK Földrajztudományi Intézete a II. Turizmus és Biztonság Nemzetközi Tudományos Konferenciát Zalakaroson.

A tanácskozás fővédnökei Pintér Sándor belügyminiszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter volt. A konferencia védnökei: Papp Károly, r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány és Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Biztonsági intézkedések a budapesti Vörösmarty téren

Fotó: MTI

A világ turizmusában az elmúlt években rendkívül jelentős változások következtek be. Napjainkra a turizmus biztonsága meghatározó jelentőségű prioritássá vált.

A tudományos konferencia legfőbb célja, hogy a biztonság és a turizmus területén létrejött legújabb hazai és nemzetközi eredményeket hozzáférhetővé tegye a kormányzati szektor képviselői, a felsőoktatási intézmények munkatársai, oktatói, kutatói, a turisztikai szektorban tevékenykedő szervezetek, illetve a téma iránt érdeklődők számára.

A rendezvényen elhangzott több mint félszáz előadás útmutatóként kívánt szolgálni mindazok számára, akik szeretnének elmélyülni, valamint új ismereteket szerezni a témát érintő hazai és nemzetközi kérdésekben. A plenáris ülés előadásain többek között szó esett Magyarország biztonsági kérdéseiről, a turizmus új típusú fenyegetéseiről, illetve a totális turizmus biztonsági aspektusairól.

Princzinger Péter, az MTÜ turisztikai tudás és innovációs ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese a biztonságról, mint versenyelőnyről tartott előadást.

A szekcióüléseken a résztvevő szakemberek megvizsgálták többek között a turizmus biztonsági aspektusainak kérdéseit, a rendészeti szervek feladatait, a turizmusbiztonság oktatási-kutatási területeit, a turizmus aktuális kérdéseit a turisztikai szolgáltatókról és szolgáltatásokról, valamint a foglalkoztatást érintő felvetéseket.

A konferencia részletes programja itt található meg.