Tunézia ízei - képekben is

Forrás: turizmus.com

 2018. május 18. 13:19

Május 16-án immár másodszor került sor a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal által szervezett, családias hangulatú, tunéziai főzőestre, ezúttal a Gastropolis Főzőiskolában.

A vendégeket, Raja Ammar, a hivatal vezetője köszöntötte bemutatva a csak erre az alkalomra Budapestre érkezett tunéziai séfet. Az eseményen a hivatal sajtópartnerei alkothattak 3 fős csapatokat és készíthettek el egy tipikus tunéziai ételsort, a nemzetközileg is ismert Mohamed Boujelben  séf segítségével és iránymutatásával.

Az idei menüsort hlalem leves, töltött tintahal salátával és háromszínű mandulagolyó alkotta.

A csapatok tunéziai városokról nevezték el magukat

Fotó: Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal

Összesen 8 ( tunéziai városokról elnevezett) csapat versengett a 3 fős zsűri elismerésért, melynek  tagjai - Viszkok Fruzsina, YouTube vlogger, Tunézia rajongó, Jancsa János, Bamba Marha Burger Bár tulajdonosa, és Wolf András, a Séfek Séfe zsűritagja, a Salon Étterem executive séfje - a Monasztir csapat menüjét ítélték a legjobbnak.

A jó hangulatú rendezvény nagyszerű alkalom a gasztro területen dolgozó sajtópartnerekkel való kapcsolattartásra és a tunéziai konyha, ezáltal turizmus népszerűsítésére is.

Az esemény hangulatáról beszéljenek a képek!