Tunézia: összefogás a minőségi turizmusért

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 06. 15:47

A turisztikai ágazat minőségének fejlesztésére irányuló közös programot dolgozott ki Tunézia, Franciaország és Ausztria.

2017. szeptember 5-én, kedden a Tunéziai Turizmus- és Kézműipari Minisztérium új minőségi tanúsítványt hozott létre egy ikerintézményi program zárásaként, amiben Tunézia, Franciaország és Ausztria vett részt. A program célja az idegenforgalmi ágazat minőségének javítását célzó rendszer létrehozása volt.

A turisztikai ágazat minőségének fejlesztésére irányuló közös programot dolgozott ki Tunézia, Franciaország és Ausztria

 

A három partnerország kétéves közös munkájának eredményeként ez az új címke öt tevékenységi területet fed majd le: utazási irodák, szállodák és boutique hotelek, panziók és vidéki szállások, turisztikai éttermek és látnivalók (múzeumok, régészeti lelőhelyek stb.).

Ezzel egy időben a minisztérium megkezdte a szállodák új besorolási rendszerének kidolgozását, amelynek célja a szállodák átláthatóbb működése és a nemzetközi szabványokhoz való igazodás. Az intézkedés várhatóan az ágazat minden területét érinti majd, és hozzájárul az általános színvonal-emelkedéshez és minőségjavuláshoz.