Turistainformációs iroda nyílt a Városligetben

Forrás: turizmus.com

 2022. június 10. 14:23

Új helyszínen, a frissen megnyílt Néprajzi Múzeum aulájában, az épület Hősök tere felőli oldalán, minden nap 10 és este 8 óra között várják a Budapest Brand nZrt. munkatársai a megújuló Városligetbe látogató vendégeket.

A ligeti jelenlét egy együttműködés kezdete a Városliget Zrt. és a Budapest Brand között. Az új fejlesztések, a Magyar Zene Háza, a Nagyjátszótér, az új Néprajzi Múzeum és a kilátópontként működő Mimóza dombi hőlégballon újabb turistákat vonz majd a Városligetbe. A Hősök tere, a Vajdahunyad vára, a Széchenyi fürdő, az Állatkert és a Szépművészeti Múzeum együttesét kiegészítve, Budapest megújuló turisztikai központjaként ugyanolyan színvonalas szolgáltatásokat és hiteles turistatájékoztatást kell nyújtson a vendégeknek, mint a történelmi belváros – írja közleményében a Budapest Brand. A Budapest Brand új információs irodájában a látogatók ingyenesen juthatnak hozzá tájékoztató kiadványokhoz, programfüzetekhez, térképekhez és megvásárolhatják a város hivatalos városkártyáját, a Budapest Cardot is.Emellett – a kártya által nyújtott szolgáltatásokon túl – befizethetnek városnéző programokra és a népszerű hajós vacsorákra is.

Mint írják, a Budapest Card megvásárlásával a vendég jóformán zsebében tudhatja az egész várost. Ingyen felmászhat történelmi tornyokba, megkóstolhatja a helyi különlegességeket, felülhet városnéző hajóra vagy a Libegőre, mehet fürdőbe, bejárhatja a várost egy profi idegenvezetővel vagy megcsodálhatja barlangjait. Nemcsak a budapesti buszokon, villamosokon és metrón utazhat ingyen, de az időben is: felfedezheti a római kort, a török múlt hagyatékát, a Habsburg-örökséget és a kommunista évtizedek szobrait, Ázsia kincseivel, El Greco festményeivel vagy a modern tudomány szenzációival együtt. Több mint 30 ingyenes és számos kedvezményes ajánlatot kínál a turistakártya.

budapestinfo

A Budapest Brand új információs irodájában a látogatók ingyenesen juthatnak hozzá tájékoztató kiadványokhoz, programfüzetekhez, térképekhez és megvásárolhatják a Budapest Cardot is

Fotó: Budapest Brand

A Városligetben nyíló irodával együtt már három helyen várják a a Budapest Brand nZrt. munkatársai a turistákat: a Néprajzi Múzeum aulájában, a Városház Park hüttéjében és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.