Kidolgozzák a turisztikai attrakciók minősítési rendszerét

Forrás: turizmus.com

 2020. november 12. 16:47

„Turisztikai attrakciók minősítési feltételrendszerének kialakítása" címmel GINOP-7.1.8-18-2018-00001 azonosító számon 999,92 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.

Az európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt tárgya a turisztikai attrakciók meglévő minősítési rendszereinek, védjegyeinek felmérése és korszerűsítése, valamint új minősítési rendszerek, védjegyek kialakítása. Ezen felül szintén a projekt részét képezi a megújításra kerülő minősítési rendszereknek és védjegyeknek a turisztikai szereplők felé történő kommunikálása, szemléletformáló tevékenység keretében – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A GINOP 7-es prioritásban megvalósuló, országosan meghatározó turisztikai attrakciók fejlesztésénél elengedhetetlen, hogy minőségi színvonaluk példaértékű legyen a többi turisztikai attrakció és szolgáltató számára. A projekt fő célja, hogy meghatározza azokat a minőségi standardokat, elvárásokat, amelyeket a turisztikai attrakcióknak, illetve azok infrastruktúrájának, szolgáltatásainak teljesíteniük kell.

A prioritásban kiemelt szempont továbbá a fejlesztések harmonikus összhangjának és gazdasági fenntarthatóságának biztosítása, valamint a megvalósítani tervezett turisztikai fejlesztések központi koordinációja, mivel több régión ívelnek át, és nem pontszerűen, egymástól elszigetelten, hanem hálózatba szerveződve épülnek ki, egységes tematika mentén és azonos minőségű szolgáltatásokat kínálva. Az attrakciófejlesztéseknek garantált minőségűeknek kell lenniük, ehhez járul hozzá a projekt, melynek tervezett befejezése 2021 vége. (X)