Turisztikai fejlesztések a Tisza-tavi térség hét településén

Forrás: MTI

 2022. november 15. 15:16

Kulturális és örökségi helyszínek turisztikai fejlesztése valósult meg a Tisza-tavi térség hét településén. A Tiszaszentimre Községi Önkormányzat által vezetett konzorcium mintegy 330 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán.

A projekt célja volt a régió látogatóbarát- és élményelemekkel bővített turisztikai fejlesztésével, kulturális örökségeinek bemutatásával növelni a térségben eltöltött vendégéjszakák számát illetve a helyi bemutatóhelyek látogatottságát - írták.

A projekt során Tiszaszentimrén és Fegyverneken felújították a római katolikus templomot, míg Tiszafüreden és Karcagon a református templomot, utóbbi helyen megújult a zsinagóga is. Emellett Kenderes-Bánhalmán imaház épült, Tiszaörsön pedig szakrális skanzent alakítottak ki, hogy bemutassák a hagyományos kulturális-rurális (falusi) értékeket, eszközöket - tájékoztattak.

szakralisskanzen

A beruházás keretében Tiszaörsön szakrális skanzent alakítottak ki

Fotó: Tisza-tavi templomok útja

A beruházás részeként Tiszafüred-Kócsújfalun új emlékház, Abádszalókon víziszínpad épült, Tiszaszentimrén tematikus játszó- és pihenőparkot alakítottak ki - írták a közleményben.