Turisztikai menedzser képzést indít a Corvinus

Forrás: turizmus.com

 2020. december 07. 15:29

A koronavírus járvány a teljes turisztikai szektort egy váratlan, új helyzet elé állította, ami egyben azt is jelenti, hogy a piac és a szakma talpra állása közben új irányok és lehetőségek nyílhatnak az iparágban.

A Corvinus képzése kapcsolatokat és olyan alapismereteket nyújt, amelyek bármilyen, turizmushoz kapcsolódó területen hasznosnak bizonyulhatnak.

A februárban induló Kulturális turisztikai menedzser/szakközgazdász szakirányú továbbképzés során a hallgatók megismerkedhetnek a turizmus legújabb trendjeivel, a kulturális turisztikai termékekkel, azok marketingjével és azzal is, miként zajlik egy turisztikai termékfejlesztési folyamat. Vállalkozási és szervezési ismereteket is ad a képzés, hangsúlyozva a szak gyakorlatorientáltságát.

A szakra a Budapesti Corvinus Egyetem honlapján lehet jelentkezni, a képzés két féléves, keresztfélévben is indul, jelentkezni 2021. január 30-ig lehet. Az önköltség díja 380.000 forint/félév.

Két féléves levelező munkarendben zajlik az oktatás, az órákat kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben tartják. A képzést a szakdolgozat megírása és megvédése zárja. A végzettség megnevezése közgazdász diplomával rendelkezők esetében kulturális turisztikai menedzser szakközgazdász, más diploma esetén kulturális turisztikai menedzser.

A szakirányú továbbképzés célja, hogy a hallgatók közelebbről ismerjék meg a települési és intézményi kulturális szervezetek – ezen belül kiemelten kastélyok, várak, múzeumok, színházak, koncerttermek, művelődési házak, továbbá különböző fesztiválok, kulturális rendezvények, kiállítások mint fesztiválok, kiállítások stb., települési önkormányzatok, TDM-szervezetek – menedzseri feladatait és annak ellátását.

A képzés többek között azok jelentkezését is várja, akik évtizedekkel vagy akár csak évekkel ezelőtt szereztek diplomát, és ismereteiket szeretnék korszerűsíteni.

További információért kattintson IDE!

(X)