Turisztikai sikerek az oroszországi piacon

Forrás: turizmus.com

 2021. december 02. 17:54

Magas színvonalú szakmai roadshow-t szervezett Moszkvában és Szentpéterváron a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Oroszországért felelős piacszakértője, Izbriszov Vitalij.

Az eseménysorozaton több mint 170 meghívott vett részt különböző orosz utazásszervező cégek, utazási ügynökségek, valamint két orosz légitársaság képviseletében. Az előadók között szerepelt öt magyar partner, és az Ural Airlines is. Jekatyerinburgban pedig átadták az üzleti utazások terén legrangosabbnak számító Russian Business Travel & MICE Awardot.

A 2021. november 30. – december 1. között zajló „Fedezd fel Magyarországot" roadshow-n tapasztalt nagy érdeklődés jól tükrözi a hazánk iránti turisztikai kereslet növekedését az orosz piacon. A jelenlegi kedvező beutazási feltételeknek köszönhetően ugyanis Magyarország lépéselőnybe került a régió más desztinációihoz képest: az orosz állampolgárok az EU-n belül jelenleg hazánkba tudnak a legkönnyebben beutazni. Az MTÜ ennek az üzenetnek a megerősítésére és a hazai desztinációk népszerűsítésére szervezte meg a rendezvénysorozatot. Az orosz turisztikai szereplők egybehangzó állítása alapján hasonló nagyszabású turisztikai rendezvényeket nem rendezett egyetlen európai ország sem Moszkvában, sem Szentpéterváron az idei évben.

Az orosz roashow szentpétervári állomásán is nagy volt az érdeklődés Magyarország iránt

Fotó: MTÜ

November 26-án a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ Visit Hungary) nyerte el a 2021 évi „Legjobb külföldi turisztikai iroda az üzleti turizmus előmozdítása terén" elnevezésű díjat Oroszországban. A díjjal Magyarország és a Magyar Turisztikai Ügynökség azon intézkedéseit ismerték el, amelyeket a pandémia miatti lezárásokat követően fejtett ki az orosz beutaztatás mielőbbi helyreállítása érdekében.

Oroszországból a járványt megelőzően folyamatosan erősödött a forgalom, 2017 és 2019 között a vendégek száma 10%-kal, a vendégéjszakák száma 4%-kal nőtt. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint a 2021-es nyári szezonban az orosz vendégforgalom jelentős mértékben meghaladta a 2020-as nyári adatokat, és az év vége felé haladva az előfoglalások alapján újra bekerült hazánk legfontosabb küldőpiacai közé. A nagy erővel újrainduló orosz beutazás valószínűleg év végére eléri, sőt meg is haladhatja a tavalyi számokat.