Turizmus Café: Hogyan segíti a turizmust a Giro d’Italia és a vizes vb? (videó)

Forrás: turizmus.com

 2022. május 06. 15:42

A Turizmus Szezonnyitó Gálán - történetében először - nézők előtt zajlott a Turizmus Café legújabb beszélgetése, a téma ezúttal a sportturizmus volt, kiemelten a Giro d’Italia és a vizes világbajnokság hazai turizmusra gyakorolt hatása.

Május 1-jén a Turizmus Szezonnyitó Gála keretében élőben tartották meg a színpadon a Turizmus Café talkshow-t, amelyben Szujó Zoltán sportriporter beszélgetett Princzinger Péterrel, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökével, valamint Szántó Dáviddal, a Magyar Úszó Szövetség nemzetközi versenyrendezési és kommunikációs vezetőjével a sportrendezvények turizmusra gyakorolt hatásáról.

Május 6-8. között Magyarországon rendezik meg a Giro d’Italia, a világ második legrangosabb kerékpáros körversenyének nyitószakaszait. A verseny több mint 110 éves történetében eddig csupán 13-szor fordult elő, hogy nem egy olasz városból indult, ezért a magyarországi Nagy Rajt különleges jelentőségű – hívta fel a figyelmet Princzinger Péter. A tapasztalatok szerint a 21 napos körverseny első és utolsó napjára kíváncsiak a legtöbben, a várakozások szerint a mostani rajtnak is 800 millió nézője lesz a világ 195 országában.

A Turizmus Szezonnyitó Gála színpadán, balról jobbra: Szujó Zoltán, Szántó Dávid és Princzinger Péter

Fotó: Fóti Péter / Nagy Mihály / Grósz Balázs

A vizes világbajnokság néhány hét múlva, június 18-án kezdődik és július 3-ig tart. Rangját tekintve a világ harmadik-negyedik legnagyobb sporteseményeként tartják számon – mondta el Szántó Dávid. A versenyt eredetileg Japán rendezte volna meg, de miután a távol-keleti szigetország szinte az utolsó pillanatban visszalépett, a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA) hazánknak adta a rendezés jogát.

Milyen előnyökkel kecsegtet, hogy Magyarország tarthatja a Giro Nagy Rajtját és a vizes világbajnokságot? Mekkora a két esemény marketingértéke, és mekkora pluszforgalommal számolhatnak a rendező városok idegenforgalmi szolgáltatói? Megtudhatja a Turizmus Café alábbi felvételéből, amely a színpadi beszélgetést rögzítette.