Turizmus Klubot alapított a Soproni Egyetem

Forrás: turizmus.com

 2021. november 02. 09:56

A Soproni Egyetem Ökológiai Gazdaságtan Intézete a Turizmus Világnapjához kötődően 2021. szeptember 29-én a turizmus-vendéglátás szak képzésének támogatására Turizmus Klubot alapított.

A klub célja, hogy összefogja a térség turizmusához kötődő szakmai közösséget, miközben a hallgatók ismereteit bővíti, szemléletüket formálja.

A dékáni és igazgatói köszöntők után Jandala Csilla egyetemi docens, szakfelelős és Maráczi Gábor címzetes docens adtak helyzetképet a turizmus szektor aktuális kérdéseiről, kiemelve a munkaerővel, képzéssel kapcsolatos problémákat.

Az alapító rendezvény résztvevői a soproni Lenck-villában

Fotó: Soproni Egyetem

A Lenck-villában tartott alapító rendezvényen az egyetem rektora, a Közgazdaságtudományi Kar dékánja, oktatói és hallgatói mellett megjelentek a Sopron MJV Önkormányzata , a Sopron-Fertő Turizmus Fejlesztési Nonprofit Zrt., a Soproni Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft., a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Soproni Múzeum, az Eszterházy Kastély Fertőd, a Világörökség, a Hotel Civitas, a Hotel Lővér, a Hotel Sopron, a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem, a Sign Design - Kultúrpresszó - Gasztro Sopron Egyesület, a ProKultúra Sopron, a Fertőtáj Túra valamint a GYSEV képviselői is.

A Turizmus Klub következő összejövetelét november 3-án tartja, melynek témája: Kerekasztal-beszélgetés a természetjárás és túravezetés aktuális kérdéseiről a témában jártas szakértőkkel, illetve a Magyar Természetjáró Szövetség részvételével .