Folytatás vagy újrakezdés a turizmusban – konferenciafelhívás

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 23. 12:50

November 19-én „Folytatás vagy újrakezdés a turizmusban" címmel a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának Turizmus Tanszéke megrendezi XII. Nemzetközi Turizmus Konferenciáját – online formában.

A nemzetközi konferencia ebben az évben is lehetőséget kínál a turizmus összefüggéseinek, trendjeinek, problémáinak megismerésére, megvitatására és mindemellett a turizmus aktuális kérdéseinek bemutatására.

A konferencia programja a témákhoz kapcsoló plenáris előadásokkal kezdődik, amelyeket szekcióülések követnek.

Tervezett szekciók:

  • A turizmus területi összefüggései
  • Kulturális értékek, örökségek újragondolva
  • Gazdasági, társadalmi változások kihívásai a gasztronómiában
  • Egészségturizmus: szinergiahatások és összefüggések
  • A digitalizáció lehetőségei a turizmusban
  • Nemzetközi turizmus (angol és német nyelvű szekció)

A konferenciára várják azon felsőoktatási intézmények, turisztikai intézmények, önkormányzatok, szövetségek stb. tagjainak jelentkezését, akik a turizmussal kapcsolatos kutatásokban érdekeltek, a turizmus fejlesztésében, fejlődésében szerepet vállalnak, akik a fenti témákban előadást kívánnak tartani, vagy szívesen meghallgatják a kutatók előadásait. Az előadások nyelve magyar, angol és német.

A publikációk ISBN számmal ellátott, lektorált tanulmánykötetben elektronikusan kerülnek megjelentetésre, 2022. júniusban.

A jelentkezési lap kitölthető a regisztrációs felületen, maximum 800 karakteres absztrakt egyidejű feltöltésével.

Regisztrációs határidő: 2021. november 5.

A teljes publikáció leadási határideje: 2022. január 10.

A konferencia részvételi díja 10.000 forint/fő. A részvételi díj magában foglalja a konferencián való online részvételi lehetőséget, a leadott absztraktok és tanulmányok lektorálását, és az elfogadott publikációk elektronikus tanulmánykötetben történő megjelentetését. A Széchenyi István Egyetem dolgozóinak és hallgatóinak ingyenes a részvétel.

A szervezők a regisztrációval és a jelentkezési lap kitöltésével egyidejűleg az alábbi számlaszámra kérik a részvételi díj átutalását, legkésőbb 2021. november 5-ig:  MKB Bank Nyrt. 10300002-10801842-00014908. A részvételi díjról az egyetem pénzügyi osztálya számlát állít ki, és postán küldi el a regisztrációs felületen megadott névre és címre. Kérik az adószám megjelölését is.

A formai követelmények letölthetők a konferencia honlapjáról.

A konferenciával kapcsolatos további kérdéseket a szervezők a turizmus@sze.hu címre várják.

A tanszék XI. Nemzetközi Turizmus Konferenciáján elhangzott előadásokból készült tanulmánykötet itt érhető el.

(Borítókép: 123rf)