Törvényjavaslat a budapesti Turizmus Világnapról

Forrás: turizmus.com

 2018. július 12. 15:00

A Turisztikai Világszervezet és a Magyarország kormánya közötti megállapodás szerint 2018. szeptember 27-én Budapesten rendezik meg a Turizmus Világnap központi rendezvényét.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, Budapest lesz a 2018. szeptember 27-én tartandó Turizmus Világnap házigazdája. A rendezvénnyel kapcsolatos megállapodás részletei az INNEN letölthető törvényjavaslatban olvashatók.

A törvényjavaslatban szereplő indoklás szerint Magyarország számára a Turizmus Világnap 2018 központi rendezvénye budapesti megrendezése különösen értékes, mivel a hazai turizmus szereplőinek és a belföldi desztinációknak nemzetközi szakértői közönség előtt is alkalmuk nyílik bemutatkozásra, szakmai kapcsolatok kialakítására, egyben a kapcsolódó turisztikai infokommunikációs vállalkozásoknak is a tudásmegosztásra. A budapesti megrendezés erősíti Magyarország és Budapest biztonságos és vonzó turisztikai célpont képét, mely könnyen elérhető a világ valamennyi részéből, és fejlett infrastruktúrával, világszínvonalú szolgáltatásokkal várja a turistákat és a konferencia résztvevőit is.

2019-ben India lesz a WTD házigazdája

Fotó: turizmus.com

A megállapodás végrehajtásáról hazánkban a külgazdaságért felelős miniszter gondoskodik. Az esemény megszervezésének felelőse a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel együttműködésben.