Turizmusdiplomáciai siker Athénban

Forrás: turizmus.com

 2021. június 04. 12:08

Június 3-án Athénban tartotta 66. Európai Régiós Bizottsági ülését a UNWTO, az esemény a nemzetközi turizmus újraindítására helyezte a hangsúlyt – tájékoztatta a turizmus.com-ot a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Magyarországot Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai vezérigazgató-helyettese, valamint Fazekas Márta turizmusdiplomáciai programigazgató képviselte.

A bizottsági ülésen a legújabb trendek és kutatási eredmények is szerepeltek, amelyek egyértelműen az európai turizmus várható gyors elindulásával számolnak.

A világ turisztikai desztinációi közül az európai kontinens forgalomélénkülésére van a legnagyobb esély belátható időn belül.

Az elkövetkező időszakban Magyarország tölti be a UNWTO Közgyűlésének egyik alelnöki posztját

Fotó: MTÜ

A szakmai beszámolók mellett a bizottsági ülés keretében a jelenlevő tagországok képviselői megvitatták a turizmus újraindulásához kapcsolódó különböző stratégiákat, a közös európai digitális uniós zöldkártya fontos szerepét azon országok esetében is, amelyek nem tagjai az Európai Uniónak – ismerteti a MTÜ közleményében.

A részt vevő országok képviselői döntést hoztak a következő két év egyes tisztségviselőiről is. A döntések értelmében Magyarország kiemelt elismerésben és bizalomban részesült, mivel az elkövetkező időszakban hazánk tölti be a UNWTO Közgyűlésének egyik alelnöki posztját, továbbá megválasztották a UNWTO Európai Ügyekért Felelős Régiós Bizottságának alelnöki tisztére is.

Ezzel az elmúlt tíz év egyik legnagyobb turizmusdiplomáciai sikerét könyvelhette el az ország, az európai turizmus újraindításának kritikus időszakában.

A kiemelt pozíciók lehetőséget adnak Magyarországnak a nemzetközi turisztikai folyamatok aktív alakítására a jövőben – írták.