Üdv itthon! – az aktív turizmusért indult kampány

Forrás: turizmus.com

 2020. június 18. 17:40

„Üdv itthon!” mottóval indult el az aktivmagyarorszag.hu, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ aktívturisztikai ajánlóoldala. A kampány célja, hogy olyan helyeket mutasson be Magyarországon, amelyek még a nagy nyilvánosság számára felfedezésre várnak.

Az ország 10 tájegységén összesen 60 kerékpáros, gyalogos és vízitúra-útvonalat ajánl az oldal. A túraútvonalakban az a közös, hogy viszonylag rövidek, családbarátak, és azok számára is teljesíthetők, akik csak most kezdik az aktív természetjárást. A kampány 10 héten keresztül vezet végig az országon, minden héten más-más tájegységet állítva fókuszba.

A koronavírus járvány miatt az elmúlt hónapokban megtanultunk otthon maradni és távolságot tartani. A szabadban töltött aktív testmozgás, túrázás, természetjárás biztonságos, sőt egészséges formája a pihenésnek és feltöltődésnek. Az Aktív Magyarország oldalán szereplő túrák olyan helyeket javasolnak, ahol elkerülhetjük a túlzott tömeget, de mégis különlegesek akár a természeti látnivalók, akár az épített örökség miatt. A program nem titkolt célja az is célja, hogy Magyarország 2030-ra a legtöbbet mozgó, legaktívabb országok közé tartozzon az Európai Unióban.

Budapestről mindössze fél óra autóútra felkereshetjük a Gyadai-rétet, ahol átkelhetünk az ország leghosszabb gyalogos függőhídján

Fotó: aktivmagyarorszag.hu

Az Aktív Magyarország oldalon a túrákon túl a kiválasztott tájegységeknél megtaláljuk az adott túra legfontosabb látnivalóinak leírását, illetve a kapcsolódó attrakciók ajánlását. Így aki kiválaszt egy-egy túrát és végigjárja azt, annak segítséget ad a honlap abban is, hogy a túra előtt és után milyen további programlehetőségekkel tudja élménydúsan eltölteni a napját.

 

Túra a Marson, átkelés Magyarország leghosszabb gyalogos függőhídján

A kampány olyan izgalmas helyeket mutat be, amelyek Magyarország vadregényes arcát mutatják be, így a túrák között szerepel a gánti elhagyott bauxitbánya, amely hangulatában egy marsbéli tájra emlékeztet, de Budapestről mindössze fél óra autóútra felkereshetjük a Gyadai-rétet, ahol átkelhetünk az ország leghosszabb gyalogos függőhídján. A víz szerelmesei is találhatnak számukra izgalmas ajánlatokat.

Az ajánlatok között találhatunk vízitúrát az Öreg-Túron, a mesebeli Túristvándi malom tövében, vagy épp a Tisza-tó titokzatos morotváit is felfedezhetjük kenun.

A kampány célja, hogy olyan helyeket mutasson be Magyarországon, amelyek még a nagy nyilvánosság számára felfedezésre várnak

Fotó: aktivmagyarorszag.hu

Turistaházak 3D-ben

A kampány részeként az elmúlt években átadott vagy felújított turistaházak közül tizenegy házat és környéküket járhatjuk be virtuálisan. 3 dimenziós túrát tehetünk így a bakonyi Gyilkos-tó mellett a Hubertlaki kulcsosházban vagy épp a zempléni Ménes-völgyben lévő Szalamdra turistaház mellett. Az elmúlt években közel 100 erdei szálláshely újult meg részlegesen vagy esett át teljes felújításon. Ezek kényelmes, 21. századi igényeket teljeskörűen kielégítő szolgáltatásokkal várják a természet közelében pihenni vágyókat.

Kapcsolódó cikkek