Új díj: az okos turizmus európai fővárosa

Forrás: turizmus.com

 2018. április 11. 09:46

Az Európai Unió programot indított az innovációra és okos turizmusfejlesztésre az európai városokban.

Az Európai Bizottság által meghirdetett program célja, hogy megtalálják azokat a kiemelkedő teljesítményeket, amelyeket már megvalósítottak az európai városok az okos, innovatív és fenntartható turizmus területén.

A kezdeményezés támogatja az okos turizmus ajánlatainak népszerűsítését és a bemutatását az innovatív, kulturális sokszínűségre építő és fenntartható gyakorlatoknak, turisztikai fejlesztéseknek.

Okos város fejlesztések

Fotó: turizmus.com

A turizmus az unió harmadik legnagyobb társadalomgazdasági aktivitása, az unió GDP-jének csaknem 10 százalékát adja, 25 millió munkahelyet tart fenn. A kiemelkedő gyakorlatok jutalmazásával az Európai Unió ösztönözni szeretné az innovációt a turisztikai desztinációk kiépítésében, a kulturális sokszínűségben, és előtérbe akarja helyezni a fenntartható fejlesztéseket.

Az okos turizmus európai fővárosa 2019 címmel két várost akar kitüntetni, amely négy kategóriában (megközelíthetőség, fenntarthatóság, digitalizáció, kulturális örökség és kreativitás) demonstrálja az innovativitást, kreativitást és kiválóságot. A győztesek kiemelkedő támogatást kapnak egy éven át a komunikációjukhoz, márkaépítésükhöz.

További négy európai város nyerheti el a tematikus díjat az európai okos turizmus kategóriában. A díjátadó 2018. november 7-én lesz Brüsszelben egy különleges kiállítással egybekötve az európai turizmus napján.

Kapcsolódó cikkek