Új dimenziót nyit Csurgó egészségturisztikai beruházása

Forrás: MTI

 2021. február 19. 11:52

Legkésőbb jövő tavaszra befejeződik a sport- és turisztikai komplexum építése Csurgón; a 2014-ben indult fejlesztés harmadik üteme 2,96 milliárd forint kormányzati támogatást kap – közölte Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, a somogyi város eddig több mint 4 milliárd forintot fordított a beruházásra. A pénzből uszoda épült, megújult a sportcsarnok és annak parkja, megkezdődött az élményfürdő, valamint a szálloda építése. Az újabb forrás az utóbbi két létesítmény kivitelezésének befejezésére nyújt lehetőséget.

Füstös János, Csurgó polgármestere a sport- és turisztikai komplexum kialakítását a legnagyobb projektnek nevezte a város történetében.

Rámutatott, hogy a helyi NB I-es férfi és NB I/B-s női kézilabdacsapatnak is otthont adó sportcsarnok a felújítást, bővítést követően ezer ember befogadására és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmassá vált, az uszoda versenymedencével, termálvizes medencékkel és egyebek mellett szaunavilággal várja a látogatókat.

A gigaprojekt keretében megkezdődött az élményfürdő építése is

Fotó: 123rf.com

A beruházás harmadik ütemében épülő ingatlanegyüttesben a szálloda négycsillagos, 40 szobás lesz, mellette egy 62 férőhelyes ifjúsági szállásegységet is kialakítanak, az élményfürdőben öt medence és gyógyászati részleg kap helyet – emelte ki a polgármester.

Úgy véli, a komplexum „nagy turisztikai attrakció” lesz, amely országos ismertségre is szert tehet a csendet, nyugalmat, a kevésbé nagy tömegeket vonzó rendezvényekre, látványosságokra kíváncsi turisták körében, akik így 4-5 napot is eltölthetnek a térségben.

Füstös János megjegyezte, hogy a fejlesztés hiánypótló, Csurgó korábban – a megfelelő számú és színvonalú szálláshely nélkül – kénytelen volt a környező településeken elszállásolni kulturális- és sportrendezvényekre érkező vendégeit.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese megjegyezte: Csurgó egészségturisztikai beruházása „új dimenziót nyit” a város és térsége turisztikai életében: bővül a szálláskapacitás, lehetővé válik a hosszabb időtöltés és nőhet a külföldi vendégek száma.

Szólt arról, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány ellenére sem álltak le a turisztikai fejlesztések. A csurgói azon projektek egyike, amelyek az újraindulást követően hozzájárulnak az ágazat versenyképességének fokozásához, a belföldi vendégek „megszólításához", a külföldiek visszatéréséhez, vagyis a gyorsabb regenerálódáshoz.