Új határidő a Virágos Magyarország versenyen

Forrás: MTI

 2019. április 30. 15:00

Az MTÜ június 1-jéig meghosszabbította a jelentkezés határidejét, hogy minél több település vehessen részt a Virágos Magyarország versenyen.

Az idén 26. alkalommal várják a jelentkezőket az ország legnépszerűbb környezetszépítő megmérettetésére, amelyre idén először határon túli települések is nevezhetnek – áll az MTÜ közleményében. A versenyhez évről-évre több száz település és közel hárommillió ember csatlakozik.

Korábban megírtuk, hogy a verseny az idén több szempontból is megújul. Az új versenystruktúrának köszönhetően kiegyenlítettebbé válnak a települések esélyei, valamint nagyobb hangsúlyt helyeznek a fenntarthatóság és a környezettudatos nevelés szempontjaira. Idén regionális szinten is díjazzák a hazai településeket, így még többen kaphatnak esélyt az elismerésre, továbbá számos egyéb, tematikus díj is gazdára talál.

A Meszleny-Wenckheim kúria Velencén

Fotó: Wikipedia

Ugyancsak fontos a Közönség díj, amit a legtöbb szavazatot kapó település nyer majd el. 2019-ben először, az erdélyi városok és falvak is nevezhetnek a versenyre, és a tervek szerint a következő években folyamatosan bővítik a részvételi lehetőséget a többi magyarlakta régió felé is.