Új, hazai innovatív termékcsomagok is bemutatkoztak az idei IBTM-en

Forrás: turizmus.com

 2022. december 08. 12:51

Az IBTM már sok éve a hivatásturisztikai szektor egyik legfontosabb európai rendezvénye, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) idén 23 hazai társkiállító partnerrel vett részt.

A barcelonai kiállítás az ügynökség négy Kiemelt Partnerének arra is lehetőséget biztosított, hogy Innovatív Turisztikai Termékcsomag ajánlataikat megismertessék a nemzetközi MICE-piacokkal.

Az MTÜ fontos feladatának tekinti, hogy a szakmai tudásmegosztáson túl megjelenési lehetőségekkel is segítse a hazai szolgáltatókat a külföldi piacokon. Ennek érdekében pályázat útján rendszeresen biztosít kedvezményes részvételt nemzetközi vásárokon, ahogy ez az IBTM esetében is történt. A szakmai rendezvényeken való eredményesebb üzletszerzés érdekében pedig új programjával arra is inspirálja a hazai utazásszervező irodákat (DMC), hogy az adott kiállítás résztvevőit célzó termékcsomagokat fejlesszenek, több hazai szolgáltatóval együttműködve.

A magyar stand a barcelonai vásáron

Fotó: MTÜ

„Valós keresleti elvárások szerint fejlesztett termékeket kínálni a nemzetközi piacokon, amelyek hatékonyan növelik a hazai szolgáltatók versenyképességét. Néhány szóban így tudnám összefoglalni az Innovatív Turisztikai Termékcsomag kezdeményezésünk célját. A programunk csak néhány hónapja indult, de már fontos eredményeket tudhatunk magunk mögött a most záródó IBTM után. Ez alkalommal ugyanis a két korábbi, leisure profilú nemzetközi kiállítás (Czech Travel Market, World Travel Market) után Európa egyik legfontosabb üzleti vásárán is bemutatták a kiállításokra összeállított innovatív termékeiket a nyertes szolgáltatók. Örömmel tapasztaltuk, hogy a külföldi buyerek nagy érdeklődéssel fogadták az újdonságokat” – összegezte a rendezvényen való részvétel eredményeit Szégner Zsuzsa nemzetközi kapcsolatok igazgató.

A kezdeményezés keretében olyan izgalmas új termékek kerültek be a nemzetközi turisztikai kínálatba, amelyek korábban, ilyen formában nem voltak elérhetők, de az aktuális fogyasztói szokások szerint nagy igény van rájuk, és lehetőséget biztosítanak új célcsoportok megszólítására.

A hazai hivatásturizmus terén fontos változás, hogy a működés optimalizálása érdekében a továbbiakban az MTÜ cégcsoporton belül látják el Budapest és Magyarország pozicionálásáért a kongresszusok, konferenciák, vásárok és egyéb vállalati rendezvények kapcsán felmerülő feladatokat. A Kongresszusi Iroda által korábban végzett tevékenység kiterjed mindazon PR- és marketingaktivitásokra, valamint pályázatok koordinálására, amelyek erősítik hazánk és a főváros pozícióját az ilyen rendezvényekért folytatott nemzetközi versenyben.