Új helyét keresi a Maldív-szigetek a turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2019. március 27. 14:50

Az Indiai-óceán szigetországának idegenforgalmi szakemberei egy blogon tették közzé tanulmányukat.

A turizmus a gazdasági ágak közül a legnagyobb arányban részesül a Maldív-szigetek GDP-jéből. A közösségi médiában végzett kutatásaik alapján azonban az derült ki, hogy az ország úgy él az emberek tudatában, mint amely csak a gazdagok számára elérhető úti cél.

A változások érdekében öt pontban foglalták össze a teendőket – olvasható az eturbonews.com-on.

1. Új koncepciót kell kidolgozni a desztináció marketingre. Ehhez az szükséges, hogy több, szám szerint kilenc sziget összefogjon, és közösen kínálja szolgáltatásait, hogy a Maldív-szigetek se csak egy tengerparti üdülőhely maradjon.

Nem csak a gazdagok számára elérhető úti cél

Fotó: eturbonews.com

2. Ismerni kell a keresletet. A probléma az, hogy évről-évre újabb üdülőhelyeket nyitnak meg a Maldív-szigeteken, anélkül, hogy a foglaltsági szint elég magas lenne. Holott előbb hagyni kellene, hogy a kereslet olyan szintre kerüljön, ahol már nem tudnak több turistát fogadni.

3. Ismerni kell a versenytársakat. Így lehet jobb stratégiákat kidolgozni a Maldív-szigetekre.

4. Reklámozni kell a különleges alkalmakat. A tapasztalatok szerint sokan születésnapokra, karácsonyra, húsvétra, újévre mennek a szigetekre, hogy ott ünnepeljenek.

5. Használni kell a digitális marketinget. A versenytársak a közösségi médiában győzködik a turistákat, hogy oda utazzanak, ezért a Maldív-szigeteken is szükség van arra, hogy a helybéliek egyénenként is népszerűsítsék az országukat.