Hosszú távú vízumkampányt indít Abu Dhabi

Forrás: turizmus.com

 2021. február 18. 16:53

Abu Dhabi bejelentette új, hosszú távú vízumkampányát, amellyel arra ösztönzi a kultúra, az egészségügy, a kutatás-fejlesztés és az ingatlanszektor területén dolgozó szakembereket, hallgatókat és befektetőket, hogy költözzenek az emírségbe.

Korábban történt

A “Fejlődj Abu Dhabiban!” elnevezésű kampány célja a főváros kulturális életének, az egészségügynek, a kutatás-fejlesztésnek, valamint az ingatlanszektornak a fejlesztése. A kampány azoknak a betelepülő külföldieknek (expat) kínál lehetőséget a hosszú távú vízum és állampolgárság megszerzésére, akik a fent említett ágazatokban dolgoznak, alkotnak, tanulnak, vagy befektetnek ezekbe – írja a Travel Daily.

A kampány szerint az Egyesült Arab Emírségek fővárosának virágzó kulturális és kreatív ágazata van, említik többek között a Louvre Abu Dhabit, az éves művészeti vásárt, valamint a hamarosan nyíló Zayed Nemzeti Múzeumot és Guggenheim Abu Dhabit. A kampány a PhD fokozattal rendelkező, és a középiskolai vagy egyetemi szinten ígéretes tudományos képességű diákokat is célozza, kiemelve tudományos intézményeinek gyűjteményét, beleértve a NYU Abu Dhabit, a Sorbonne Abu Dhabit, a Khalifa Egyetemet és az új Mohamed bin Zayed Mesterséges Intelligencia Egyetemet.

abu_dhabi_123rf

A kampány a PhD fokozattal rendelkező, továbbá az ígéretes tudományos képességű diákokat is célozza

Fotó: 123rf.com

Ezen kívül a Ghadan 21 programjának részeként az Oktatási Minisztérium tudományos kutatási támogatásokat indított 40 millió dirham (8 millió euró) értékben a K+F támogatására.

A kreatív vízum Abu-Dhabi ötéves kulturális stratégiájára épül, amelyet 2019 novemberében mutatott be a Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium. Ez öt stratégiai célkitűzést ölel fel: Abu Dhabi kulturális örökségének megőrzése és fenntartása; a kulturális örökség és a művészetek iránti elkötelezettség növelése; a kreativitás ösztönzése az oktatás és a társadalmi változások mozgatórugójaként; kulturális kapacitás kiépítése; a szektor nagyobb hozzájárulása a gazdasági növekedéshez és a diverzifikációhoz.

A kampány emellett kiemeli a start-up vállalkozások támogatását is, olyan kezdeményezések révén, mint a Hub71 globális start-up ökoszisztéma, amely ma már több mint 100 induló vállalkozásnak ad otthont Abu Dhabiban.

Kapcsolódó cikkek

Hét emírség Budapesten

2016. május 22.