Kiemelt figyelem a dubaji megjelenésre

Forrás: turizmus.com

 2019. március 15. 17:16

A kormány összesen csaknem 21 milliárd forintot különített el a 2020. évi világkiállítás költségeire.

A kormányhatározat a Magyar Turisztikai Ügynökséget jelölte ki a Dubaji Világkiállításon való magyar megjelenés megszervezésére. A magyar pavilon létrehozására, majd elbontására 20 milliárd 941 millió forintot különítettek el, amelyből csaknem 8 milliárd forintot még idén fel lehet használni.

A kormány egyúttal felhívta a miniszterelnök kabinetfőnökét, hogy az MTÜ bevonásával 2022 márciusáig készítsen jelentést a világkiállításon való magyar részvétel megvalósulásáról.

A tervek szerint a magyar pavilon 1828 négyzetméteren épül meg, szimbolikája pedig a víz és a fenntarthatóság jegyeit hordozza.

A víz és a fenntarthatóság szimbolikája érvényesül majd

Fotó: turizmus.com

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek egyúttal gondoskodnia kell arról, hogy 150 millió forint pénzbeli hozzájárulással megalakuljon egy állami vállalat a világkiállítás magyar programjainak és eseményeinek előkészítésére, szervezésére és lebonyolítására. Ez lesz az EXPO 2020 Magyarország Nonprofit Kft.

A kormány egy rendeletmódosítással egyúttal azzal is megbízta az MTÜ-t, hogy tegyen javaslatot a 2021 és 2027 közötti európai uniós költségvetési ciklus turisztikai programjaira, és vegyen részt annak tervezésében, hogy milyen fejlesztésekre fordítsák az uniós támogatásokat.

Kapcsolódó cikkek

Dubaj, a legek városa

2019. február 18.