Horgászturisztikai stratégia és program készül

Forrás: MTI

 2023. május 18. 16:43

Ősszel kerülhet a kormány elé a horgászturisztikai stratégia és program, az előkészítő munkacsoportban a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) mellett a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is részt vesz – mondta sajtótájékoztatón a miniszterelnök főtanácsadója.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormány közéleti tevékenysége a társadalmi párbeszédre épül, ezért a vízi turizmus jövőjének alakításában számítanak a horgászok észrevételeire. A több mint 800 ezer tagot képviselő Mohosz részéről jogos igény, hogy bekapcsolódhassanak a fejlesztésekbe, véleményezhessék a beruházásokat. A konzultációk eredményei mindig hasznosulnak, a kormány figyelembe veszi az érintettek visszajelzéseit, így a horgászok észrevételeire is számít a stratégia kidolgozásakor – tette hozzá.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára, Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, Szűcs Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke és Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese (b-j) a horgászturisztikai stratégiáról és programról tartott sajtótájékoztatón

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Miniszterelnökség képviseletében az aktív Magyarországért felelős államtitkár méltatta a kezdeményezést. Révész Máriusz szerint a stratégia 10 évre kijelölheti a vízi turizmushoz kapcsolódó fejlesztések irányait. Az államtitkárság komolyan veszi az egyeztetést a civil szervezetekkel, hogy a turisztikai stratégiák kidolgozásában részt vehessenek mindazok, akik a legjobban értenek az érintett területhez – fogalmazott.

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz) a Mohosz elnökeként elmondta, hogy a stratégiának köszönhetően új szintre lép a szervezet kapcsolata a kormánnyal. A horgászat gazdasági szempontból is jelentős tevékenység, hiszen tavaly csaknem 10 millió szabadidős nap kapcsolódik hozzá, a családtagokkal együtt legalább 1 millió ember vesz benne részt, foglal szállást és vesz igénybe szolgáltatásokat évről évre. Fejlesztésekre azért is szükség lesz, hogy a Mohosz közfeladatot ellátó szervezetként biztosíthassa az állami tulajdonú vizek fennmaradását – emelte ki.