Új távolsági buszszolgáltató terjeszkedik Magyarországon

Forrás: turizmus.com

 2016. július 06. 13:41

A FlixBus új járatokat indít Budapestről, Győrből, Mosonmagyaróvárról és Nagykanizsáról akár napi 8 csatlakozással Ausztriába, Horvátországba, Szlovákiába, Németországba és Csehországba.

A FlixBus 2016 elején jelentette be terjeszkedését Közép- és Kelet-Európa országaiba, és most új vonalakkal köti össze Magyarországot több európai fővárossal, így Zágrábbal, Berlinnel, Béccsel és Prágával. A www.FlixBus.hu weboldalon jelenleg tíz ország városaiba érhetőek el jegyek, amelyek a mobilapplikáción keresztül vagy valamely magyarországi partnerjegyirodánál is megvásárolhatók.

Az első magyar buszpartner

A FlixBus első magyarországi partnere a VOLÁNBUSZ Zrt. Fekete Antal, a VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója úgy nyilatkozott: ezzel az együttműködéssel a modern technológia és a start-up mentalitás találkozik a magyar kisipar hagyományaival és értékeivel.

 

Német start-up-ból európai játékos

A FlixBust közvetlenül a német piac megnyitása után alapították 2013-ban, Németországban, ahol már az alapítás után pár hónappal országos buszhálózatot tudott működtetni. André Schwämmlein, üzletvezető és alapító úgy fogalmazott: „egyszerűen divatossá tettük a buszokat”.

2015-ben a FlixBus kilépett a globális piacra, franciaországi, hollandiai és olaszországi helyi járatokat, valamint skandináv nemzetközi vonalakat indított. 2016 első negyedévében a start-up bejelentette terjeszkedését Közép- és Kelet-Európában, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban is.

Légitársaságokhoz hasonló, dinamikus árazás

Csakúgy, mint a légitársaságok, a FlixBus is dinamikus árazást folytat. Vagyis nem mindegy, mikor vásároljuk meg a jegyet, és mennyire népszerű időpontban akarunk utazni. A közelmúltban a magyar forintot is hozzáadták az elérhető pénznemek listájához. A jegyek az új járatokra 3900 forinttól indulnak.

A zöld buszokat Wi-Fi-vel és konnektorokkal szerelték fel, légkondicionáltak, és extra méretű hely van a lábaknak. A tarifa három darab poggyász szállítását tartalmazza. A lemondás és foglalásmódosítás akár indulás előtt 15 perccel is lehetséges. Az ingyenes FlixBus alkalmazás iOS, Windows és Android készülékekről is elérhető, és lehetőség van a QR-kódos becsekkolásra is. (x)