Új Tourinform iroda nyílt Esztergom szívében

Forrás: turizmus.com

 2023. június 19. 10:45

Június 15-én ünnepélyes keretek között adták át Esztergom szívében, a Széchenyi téren kialakított új Tourinform Esztergom Irodát, amelyet a térség turisztikai szereplői, szolgáltatói és partnerei nagy érdeklődéssel fogadtak.

„Esztergomot minden magyarnak látni kell, nem csak egyszer” – mondta Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere, majd hangsúlyozta, hogy Esztergom egyik legnagyobb értéke a város történelme, amit mindenkinek meg kell ismernie. Erre hivatott a most kialakított Tourinform Esztergom iroda, az első központi iroda.

Felelevenítette, hogy tavaly már létrehoztak egy Tourinform Pontot a Várhegyen, azonban a mostani központi iroda több funkciót is el tud majd látni és egyben szervezett keretet fog adni Esztergom turizmusának.

A Tourinform iroda átadásán balról jobbra: Szekér Zoltán, Suhajda-Molnár Anikó, Hernádi Ádám

Fotó: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

„Az idegenforgalom nagyon fontos a város számára, és nemcsak az ide érkezőket fogja az új iroda kiszolgálni, hanem azokat az esztergomiakat és a környéken élőket, akik itt megismerhetik a városban lévő programokat, illetve egyéb kulturális eseményeket” – tette hozzá Hernádi Ádám, majd megjegyezte, hogy az iroda azért is fontos, hogy az ide érkező vendégeknek ne legyenek olyan tapasztalataik, hogy elveszettek lennének, tehát pozitív élményekkel távozzanak a városból és térjenek vissza.

„Nagy öröm számomra, hogy ismét itt lehetek Esztergomban, hiszen alig két hete, hogy a Szent Adalbert Rendezvényközpontban közösen ismertettük és mutattuk be a Szent István téri fejlesztések eredményeit és szintén bemutattuk a Várhegy részét képező Tourinform Pontot is. Most pedig egy újabb megvalósult fejlesztés előtt állunk” – kezdte beszédét Suhajda-Molnár Anikó, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese.

A modern, tágas iroda a megnyitó napján

Fotó: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Kiemelte, hogy Esztergomban 2023 első öt hónapjában a vendégéjszakák száma több mint 14 százalékkal emelkedett 2022 hasonló időszakához képest.

Ami mellett pedig nem lehet elmenni, hogy a külföldi forgalom 44 százalékos emelkedést mutatott a városban, ami mondhatni, hogy irigylésre méltó. „Számunkra a turizmus lényege, hogy az ide érkezők igazi élményekkel, maradandó emlékekkel térjenek haza, a Tourinform irodák pontosan ezt a célt hivatottak szolgálni. A feltöltődést kínáló attrakciókhoz, a kényelmes szállásokhoz, a kulináris élvezeteket nyújtó vendéglátóhelyekhez az út ma is sokszor a Tourinform irodákból indul, képletesen és a valóságban is” – mondta Suhajda-Molnár Anikó, majd hozzátette, hogy csak tavaly közel kétmillió személyes, telefonos és elektronikus megkeresésekre válaszoltak a Tourinform munkatársai.

Az irodában többek között turisztikai információs kiadványok széles választéka, valamint csomagmegőrző szekrénykék is várják a látogatót

Fotó: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Szekér Zoltán, az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője mindenkinek megköszönte az elmúlt időszak munkáját, hiszen közel egy éve kezdték el a közös munkát a városban. „Esztergom turisztikai életében az egy évvel ezelőtt kitűzött célunk az volt, hogy hálózatba szervezzük a helyi- és a turisztikai életet, ez pedig a térségi szervezetek és szolgáltatók nélkül nem valósulhatott meg volna. Ma itt állunk és úgy gondolom, hogy a Suhajda-Molnár Anikó által említett siker, közös érdekünk” – osztotta meg gondolatait a turisztikai cég ügyvezetője, majd megköszönte a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, valamint Esztergom Önkormányzatának a támogatást.