Új időszámítás a turisztikai márkázásban

Forrás: turizmus.com

 2018. május 18. 10:39

A márkák valódi értékének összehasonlítható mérésére egyre nagyobb igény mutatkozik, ezért vezették be az ISO 20671 nemzetközi szabvány.

Az új szabvány az egyes vállalkozások, piaci szereplők márkaértékének elfogulatlan és összehasonlítható megállapítását teszi lehetővé globális szinten. Az új szabvány szerint minősített márkák a jövőben jelentős piaci előnyre tesznek szert, tovább erősítik a fogyasztói bizalmat, s az eljárás garantálja a piaci márka konzekvens és professzionális továbbfejlesztését – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakértő, a GD Consulting ügyvezetője.

 

 

A márkaérték következetes összehasonlítását lehetővé tevő ISO szabvány hatalmas lehetőséget jelent a turisztikai brandépítés terén is, mind a minőségi kritériumok garantálása, mind pedig a meglévő brandek fenntartható és következetes továbbfejlesztéséhez nyújtott standardizált útmutatás miatt. Az új minősítési rendszer gyakorlatának elterjesztése érdekében 2018. július 4-én először rendezik meg Bécsben a Europen Brand Day elnevezésű konferenciát, amelyre a nagyvállalatok képviselői mellett turisztikai szakemberek is meghívást kapnak. „A márkaérték következetes mérését lehetővé tevő új ISO 20671 szabvány a következetes brandépítés kritériumait tartalmazza, s az eljárásban részt vevő desztinációk, vállalkozások, egyesületek számára biztosítja a professzionális márkamenedzsmentet és a minőségi márkák értékének fokozatos növelését” – nyilatkozta Grahard Hrebicek az Európai Brand Intézet elnöke az Iconannual magazin frissen publikált számában.

Ausztriában az új szövetségi kormány turisztikai minisztere, Elisabeth Köstinger a legutóbbi berlini ITB kiállításon jelentette be, hogy Ausztriában egy teljesen új megközelítésű indikátorrendszert dolgoznak ki a turisztikai ágazat sikereinek konzekvensebb  mérése érdekében, amely az eddig egyeduralkodó vendégforgalmi adatok mellett a fenntarthatóság, a hosszú távú munkaerőpiaci hatások, az értékteremtés lehetőségeit és a márkaérték szerepét is figyelembe veszi.