Új-Zéland: új beutazási szabályok

Forrás: turizmus.com

 2019. április 02. 11:01

Elektronikus utazási engedélyhez köti a legtöbb állam polgárai számára a beutazást az új-zélandi kormány, ugyanakkor környezetvédelmi és turizmusadót is bevezetnek.

Idén júliustól elsejétől vezetik be fokozatosan az új rendszert, október 1-től pedig kizárólag elektronikus beutazási engedély birtokában (eTA) utazhatnak be Új-Zélandba azok a látogatók, akik vízummentes országokból érkeznek. Ez a szabályozás vonatkozik az összes uniós tagállam, köztük Magyarország polgáraira is.

Ezzel egyidejűleg egy 35 új-zélandi dollár (NZD) összegű környezetvédelmi és turizmusadót is bevezetnek, az ebből befolyó összeget infrastrukturális fejlesztésekre költik majd a tervek szerint. Egyetlen ország, Ausztrália polgárai mentesülnek az elektronikus beutazási engedély kérelmezése alól, mi több, nekik a környezetvédelmi adót sem kell megfizetniük.

Az eTA ára 9 NZD lesz, ha az eTA applikáción keresztül intézik, és 12 NZD az eTA honlapon keresztül.

A szokásos utazáshoz szükséges adatokat kell majd megadni (útlevél, fénykép, elérhetőség, utazási jogosultság, utazás célja). Az eTA-t ezen a honlapon lehet igényelni, a díjat bankkártyával kell kiegyenlíteni.

Az eTA és az IVL két évig lesz érvényes.

Kapcsolódó cikkek