Újabb érmet hozott hazánknak a Magyar Kongresszusi Iroda desztinációs kisfilmje

Forrás: turizmus.com

 2022. november 02. 11:53

A portugáliai Ourémban október 25. és 28. között megrendezett ART&TUR Nemzetközi Turisztikai Filmfesztiválon ezüstérmet kapott a Magyar Kongresszusi Iroda desztinációs kisfilmje.

Az immár tizenötödik alkalommal rendezett ART&TUR Nemzetközi Turisztikai Filmfesztiválon turisztikai filmeket és dokumentumfilmeket ünnepeltek a portugál Ourém városában október 25. és 28. között. A Magyarországot, mint a nemzetközi tudományos és üzleti rendezvények kiváló helyszínét bemutató kisfilm második helyezést ért el.

A portugál fesztivál idei állomására 31 ország 208 alkotása nevezett.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos fesztiválon a shortlistesek közé kerültünk, az pedig, hogy díjjal is jutalmazták a munkánkat, nagyon komoly elismerés. Ezekért a pillanatokért (is) érdemes dolgoznunk!” – fogalmaz Lehel Olivér, a kisfilm rendezője.

Az Ourémi Városi Színházban október 28-án megtartott díjátadó ünnepségen hozták nyilvánosságra a nemzeti és nemzetközi versenyek promóciós és dokumentumfilmjeinek, valamint televíziós riportjainak díjazottjait a következő kategóriákban: turisztikai desztinációk, turisztikai szolgáltatások, turisztikai termékek, kalandok és expedíciók, művészet és kreativitás, kultúra és örökség, zene és tánc, sport és szabadidő, környezet és ökológia, valamint innováció a turizmusban. A 15. ART&TUR-ra benyújtott produkciókat 19 ország 35 elismert turisztikai, marketing- és audiovizuális szakemberéből álló nemzetközi zsűrije értékelte.

Balról jobbra: Spomenka Saraga, a Zágrábi Tourfilm Fesztivál igazgatója, Herz Péter és Lehel Olivér rendezők

Fotó: MKI

Az ART&TUR programjában a versenyben szereplő, legjobbnak ítélt filmek vetítései mellett kerekasztal-beszélgetések és mesterkurzusok is szerepeltek, amelyeken a turizmus és a kapcsolódó területek gazdasági és társadalmi-kulturális fejlődésének legjelentősebb témáit vitatták meg a meghívott szakértők.

Az International Committee of Tourism Film Festivals (CIFFT) tizenegy állomásból álló, egész éves nemzetközi megmérettetésére nevezett produkció már az első fordulónak otthont adó Japan World’s Tourism Film Festival 2022 finalistája, a Cape Town-i International Tourism Film Festival Africa 2022 aranyérmese, a Veliko Gradište-i International Festival of Tourist and Ecology Films, Silafest 2022 Tourism Products kategóriájának és a katalán Tortosa-i Terres Travel Festival második helyezettje, Horvátországban pedig a Student’s Choice Award 2022 kiemeltje lett.