Újabb forrás a szaporcai turistaszállás létrehozására

Forrás: turizmus.com

 2019. április 04. 11:03

A kormány 120 millió forint pótlólagos forrást biztosít a szaporcai turistaszállás Ős-Dráva Program keretében történő kivitelezéséhez a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint.

A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában lévő ingatlanon legalább 50 fő befogadására alkalmas, a vendégeknek közösségi főzési és étkezési lehetőséget is biztosító turistaszállásnak a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program részeként történő megépítésére plusz 120 millió forint többlet költségvetési támogatást biztosítanak 2019-ben.

A 17 hektár területű szaporcai látogatóközpontot 2015 májusban adták át, és még az év szeptemberében első helyezést ért el az év ökoturisztikai létesítménye pályázatán látogatóközpont kategóriában. Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel, változatos aktív programokkal, környezeti nevelési foglalkozásokkal várja a közönséget.

A Dráva partja tavasszal

Fotó: pixabay.com

Az Ormánság átfogó fejlesztését célzó Ős-Dráva program lényege, hogy a vizes élőhelyek revitalizálásával, vízkormányzási rendszer kialakításával az Ormánságban fellendüljön a mezőgazdaság és az ökoturizmus.