Újabb nagy sportesemény jön Magyarországra

Forrás: turizmus.com

 2019. április 18. 14:09

A 2020-as szkander és paraszkander Európa-bajnokságon várhatóan 30 ország több mint 1000 szkanderosa áll asztalhoz. A rendezvénynek Balatonfüred ad otthont.

A kontinensbajnokságot 2020 május 16. és 24. között bonyolítják le, a világverseny megrendezéséről szóló megállapodást Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség elnöke, valamint Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke írta alá.

Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere hozzátette: „Városunk képviselő  testülete maximálisan támogatja az Európa-bajnokság megrendezését. Eddig főleg a vizes sportok és a kézilabda dominált városunkban, de mostantól – a szkander révén – az erősportok is leteszik a névjegyüket.”

Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség elnöke rekordra számít az Eb-n. A sportvezető kiemelte, az utóbbi években sok fejlesztés ment végbe ebben a sportágban. „Európa egyik legszebb városa volt a 2017-es vb helyszíne, 2022-ben pedig a Balaton partján randevúznak a kontinens legjobbjai. Bízom benne, hogy az indulók létszámát tekintve rekordot döntünk” – mondta Hadjitodorov.

Tavaly sikeres világbajnokságot rendeztek Budapesten

Fotó: Wikimedia Commons

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta, a szkander az a sportág, amelyet gyakorlatilag mindenki legalább egyszer kipróbált. „Örömteli hogy a Magyar Szkander Szövetség kiemelten kezeli és támogatja a parasportolókat, bízom benne, hogy ismét kiemelkedő magyar sikereket hoz majd az Eb” – jegyezte meg az elnök.