Újból elstartol a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny

Forrás: turizmus.com

 2021. október 23. 10:51

Ismét elindul a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány ernyőmárkája, a CheckINN által szervezett Turisztikai Innovációs Verseny. A fiatal egyetemistákat célzó programban a csapatok nettó 3 millió forintos díjazásban részesülhetnek. A jelentkezés október 25-én indul és november 21-ig tart.

Az immár harmadjára megrendezésre kerülő innovációs verseny célja, hogy a fiatal, egyetemista célközönség segítségével és bevonásával olyan új és innovatív ötleteket lehessen feltárni, majd a későbbiekben konkrét piaci körülmények közé becsatornázni, amelyek elősegíthetik a turisztikai szektor fejlődését és megújulását.

Az előző évekhez hasonlóan az idei kiírásban is három fős csapatok nevezhetnek majd, kiterjedtek azonban a csapatok összetételére vonatkozó lehetőségek:

A versenyben ezentúl az összes nappali, esti, és levelező tagozaton tanuló hallgató részt vehet, aki hallgatói jogviszonnyal rendelkezik valamely magyarországi egyetemen, illetve főiskolán. Nem szükséges tehát a továbbiakban, hogy a csapat egyik tagja turizmussal kapcsolatos egyetemi tanulmányokat folytasson.

Ezzel egyidőben a pályamunkák témája is változik. A résztvevők az idei kiírásban a Szállodaipar-vendéglátás, az Aktív turizmus és a Közlekedés, mobilitás kategóriákban pályázhatnak, ezeken belül pedig a Digitális, IT Innováció, Szolgáltatás Innováció, Marketing Innováció és Zöld Innováció területein állhatnak elő innovatív ötletekkel.

checkinn

A pályázatokat legkésőbb november 21-ig lehet benyújtani a projekt honlapján

Fotó: MTSZA

A pályamunkákat a résztvevőknek egy erre a célra fejlesztett online rendszeren keresztül kell benyújtaniuk, ezután pedig megkezdődik a verseny aktív része. Az első fordulóban a csapatoknak egy maximum 3 perces videóban meg kell fogalmazniuk, hogy pontosan milyen módszerekkel és milyen célkitűzéssel szeretnék végrehajtaniuk kívánt tervüket és hogy ez milyen innovációt jelenthet a magyar turizmus világában.

A második fordulóba jutott versenyzőknek ezután az innovációs stratégiájukat kell kidolgozniuk. Ennek tartalmaznia kell az innováció pontos leírását és bemutatását, valamint ki kell dolgozniuk üzleti tervüket is, olyan pontokra kitérve, mint az innováció erőforrásigényének és költségkeretének megszabása, vagy a potenciális piacméret, a profit és megtérülési lehetőségek, illetőleg a marketingterv meghatározása.

A pályamunkákat ezután a szervezők által felkért, a turisztikai szektorban nagy szakértelemmel rendelkező bírálók pontozzák majd, egy előre elkészített skála alapján, melynek segítségével 50 pontig tudják a csapatokat értékelni. A kiosztott pontszámok sorrendje nyomán pedig megszületnek az adott kategóriák végső győztesei.

A 2020-as CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny díjátadója


Az összesen fél éven át tartó CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyének győztesei így csapatonként nettó 3 millió forintos díjazásban részesülnek, ötletükbe fordított rengeteg munkájuk pedig nem megy majd kárba, hiszen akár az előző évek tapasztalataiból kiindulva az MTSZA segítsége mentén több projektnek is lehetősége lesz, hogy konkrét piaci környezetben is megvalósulhassanak.

A CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny 2021-ben a Nemzeti Tehetség Program által támogatásban részesített projekt.

További információ és jelentkezés a projekt hivatalos weboldalán érhető el.