Újonnan alapított cégek kerülnek az MTÜ-höz

Forrás: turizmus.com

 2018. február 07. 09:27

A kormány 300 millió forintot csoportosított át a hazai turisztikai marketing és a magyar divatipar fejlesztésének támogatására - áll a kabinet friss határozatában.

Új feladatot kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség. A kormányhatározat szerint ki kell dolgoznia a magyar divat- és designipari stratégiát, össze kell hangolnia a belföldi és a külföldi regionális divat- és designipari megjelenéseket.

Javaslatokat kell megfogalmaznia a divat- és designipar területén működő hazai szervezetek között az egységes szakmai módszertanok érvényesítése érdekében.

Helló, Magyarország!

Fotó: turizmus.com

Mindehhez a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egy új állami céget is alapít, amely felett az MTÜ gyakorolja majd a tulajdonosi jogokat. A gazdasági társaság létrehozásához 150 millió forintot különítettek el az állami költségvetésben.

Az MNV ugyanakkor megbízást kapott egy másik állami vállalat alapítására is. Az MTÜ-nek ugyanis ezentúl egy állami vállalaton keresztül kell megoldania a marketing- és kommunikációs tevékenységéhez kapcsolódó feladatait. Erre ugyancsak 150 millió forintot különített el a kormány. A fejlesztési és nemzetgazdasági miniszternek azonnal végre kell hajtania a kormányhatározatban megjelölt utasításokat.

Kapcsolódó cikkek