Újra a válság előtti szinten a turisztikai álláshirdetések száma

Forrás: turizmus.com

 2022. február 09. 13:06

Nagy-Britanniában idén januárban több turisztikai állást hirdettek meg, mint az elmúlt két év során bármikor – ez derül ki egy friss felmérésből. Kiadónk állásportáljának adatai is azt bizonyítják, hogy a pozitív trend Magyarországon is érzékelhető.

A brit C&M Travel Recruitment és a C&M Executive Recruitment friss adatai alapján azt írj a TTG UK szakmai portál, hogy 2022. januárjában háromszor annyi turisztikai állást hirdettek meg Nagy-Britanniában, mint egy hónappal korábban, illetve tízszer annyit, mint 2021. januárjában.

A járvány előtti időszak adataival összehasonlítva idén januári adatok 1, illetve 3%-kal magasabbak, mint 2019, illetve 2018 januárjában. Örvendetes fejlemény az is, hogy az új állásokra jelentkezők száma decemberhez képest duplájára nőtt, 2021 januárjához képest pedig 67%-kal bővült.

Nagy-Britanniában és Magyarországon egyaránt tapasztalható a turisztikai álláspiac élénkülése

Fotó: 123rf.com

Barbara Kolosinska, a C&M Travel Recruitment és a C&M Executive Recruitment ügyvezetője kiemelte, hogy idén januárban nem csak az új álláshirdetések száma nőtt meg, hanem a járvány kezdete óta első ízben haladta meg mind az új állások, mind a jelentkezők száma a járványt megelőző időszak adatait.

"Az állást hirdető cégeknek mindent meg kell tenniük, hogy magukhoz vonzzák a tehetségeket, ugyanakkor egyre több fantasztikus álláslehetőséget is meghirdetnek, így minden abba az irányba mutat, hogy egy sikeres év előtt állunk" – hangsúlyozta a szakember.

A magyarországi turisztikai álláshirdetések piaca már tavaly tavasszal növekedésnek indult, és a kereslet év végéig stabilan erős maradt. Ugyanakkor idén januárban korábban nem tapasztalt mennyiségű állás volt elérhető oldalunkat. Jelenleg több mint 130 aktuális állás közül válogathatnak az érdeklődők a turizmus.com álláshirdetési blokkjában.