Újra várja a diákok jelentkezését a turisztikai mentorprogram

Forrás: turizmus.com

 2022. február 16. 17:30

Lezárult a protégé. mentorprogram első szemesztere, melyben 16 fiatal pályázót kötöttek össze sikeres szakemberekkel, akikkel a mentoráltak személyre szabottan tervezhették meg karrierjüket, induló vállalkozásukat vagy találhatták meg első munkahelyüket, illetve szakmai gyakorlati helyüket.

A tavaly szeptemberben megalakult kezdeményezés záró eseményét a mentorprogramban részt vevők az Etyeki Kúria Borgazdaság vendéglátásában, egy borkóstolóval és sommelier előadással egybekötve ünnepelték meg.

A mentorprogram most újra megnyitja a jelentkezési lehetőséget olyan egyetemisták számára, akik turizmus szakon tanulnak, vagy érdeklődnek a turizmushoz köthető területek iránt. A mentorálási program a következő félévben tanácsadás szekcióval is kiegészül a már meglévő vendéglátás,  szálláshelyek, utazásszervezés és rendezvények, illetve marketing témák mellett.

"Az igényeket látva bővül a mentor csapatunk is: a tavaszi félév során már 20 mentorral fogunk azon dolgozni, hogy segítsük a fiatalokat a tudatos karriertervezés érdekében. Már most látjuk az összefogás eredményét, ez folyamatosan inspirál minket arra, hogy folytassuk a munkát" – nyilatkozta Horváth Viola, a protégé. mentorprogram alapítója.

A tavaszi szemeszterben induló program mentor csapata február 15-én az Aria Hotel Budapest tetőteraszán, a High Note SkyBar-ban nyitotta meg hivatalosan a második mentorprogramot.

A mentortalálkozó résztvevői (balról jobbra): Duca Andrea (HD Group Communications Agency), Tikosné Pál Bianka (Hungexpo), Bak Enikő (Danubius Hotels), Balázsi Péter (Ecorange Kft., My Little Melbourne, Cafecoach), Takács Márton (Moore Hungary), Galla Gergő (Barceló Budapest), Bánhalmi Kata (Skillcom, Skill trade, Piqniq Budapest), Darai-Nagy Judith (Smart travel), Tolnai Máté (Aria Hotel Budapest), Marx Ferenc (Aria Hotel Budapest), Kassay Tamás (Spabook), Papp Regina (We love Budapest, Kirakós Budapest), Szerepi Szabolcs (Etyeki Kúria Borászat), Angelus Barbara (Hard Rock Hotel Budapest), Kiss Márk (protégé., Tourism Club Franchise), Fazakas János (Visual Europe Group), Horváth Viola (protégé.)

Fotó: protégé.

A mentorprogramnak szintén tagja Bosznai Károly (T-Day, Felix Kitchen & Bar), Galambos-Parti Regina (Aria Hotel Budapest, Bakancslista Magyarország), Kenderesy Nadin (Turizmus Kft., PR in Hungary), Nemesvölgyi Attila (Babka, Babka Deli), Román-Ruszinkó Szabina (Vantage Deluxe World Travel), Semsei Rudolf (VakVarjú Éttermek, Budapest Party Service), Saás Petra (Fruccola).

"Várunk mindenkit a programban, aki a turizmusban képzeli el a jövőjét, de még bizonytalan, és szüksége lenne egy tapasztalt szakember segítségére" – mondták a szervezők.

A tavaszi szemeszterre március 13. éjfélig lehet jelentkezni ezen a felületen.