Újraindul a nulla százalékos kkv forgóeszköz hitelprogram

Forrás: MTI

 2022. november 30. 14:49

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) uniós forrásból 100 milliárd forint keretösszegű, nulla százalékos kamatozású forgóeszköz hitelprogramot indít újra a magyar vállalkozások számára a kormány törekvéseivel összhangban.

A cégek ügyletenként minimum 5 millió, maximum 150 millió forintra pályázhatnak legfeljebb öt éves futamidővel, önerő nélkül, 100 százalékos előleggel.

Újra elérhető az MHB nulla százalékos kamatozású forgóeszköz hitelprogramja

Fotó: 123rf.com

Az ügyfelet nem terheli semmiféle kezelési költség a hitelkérelem bírálatával és a kölcsön folyósításával összefüggésben, csak a harmadik felet illető díjakat - például értékbecslői, közjegyzői - kell megfizetni adott esetben. Az ügyfélnek lehetőséget biztosítanak továbbá költségek nélküli előtörlesztésre.

A kölcsön igénylésének feltétele, hogy az ügyfélnek legyen bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe a Közép-Magyarországi régión kívül. Támogatható a Közép-Magyarországi régióban székhellyel rendelkező igénylő finanszírozása is, de csak abban az esetben, ha a megvásárolni kívánt készlet, illetve a működési költség a régión kívüli egységre vonatkozik.

A kölcsönkérelem az MFB Pontokon hálózatán keresztül nyújtható be december 8-tól egy nyomtatvány kitöltésével és az előírt mellékletek benyújtásával.