Ünnepélyesen is megnyílt a Duna Aréna

Forrás: MTI

 2017. május 27. 16:30

A februárban elkészült Duna Aréna megnyitójával indult a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjének szombati helyosztós programja.
Az ünnepélyes eseményen szinkronúszó- és műugró-bemutatót követően Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében hangsúlyozta, a Duna Aréna a magyar nemzet közös munkájának az eredménye. Kitért rá, azért fontos a rangos világesemények megrendezésének támogatása, mert ezek az ország jó hírét viszik a világba.

A megnyitón Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos leszögezte, Magyarország úszásban is, vízilabdában is a világ elitjébe tartozik.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes szerint fontos, hogy azok, akik akár sportolóként, akár szurkolóként vannak jelen, jó élményekkel távozzanak. Mint mondta, biztos benne, hogy színvonalas sportesemények helyszíne lesz majd a Duna Aréna.


Szabó Tünde beszél a Duna Aréna ünnepélyes megnyitóján május 27-én, mögötte jobbra Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Fürjes Balázs és Kemény Dénes

Az Aréna építése 2015 májusában kezdődött. Elkészültével jelentősen növekedett a sportolásra, mozgásra alkalmas vízfelület a fővárosban: két 50 méteres medence, egy műugró-medence, egy gyerekmedence valamint egy pezsgőfürdő, konditerem és számos a versenysportokat kiszolgáló helyiség várja a sportolókat. A beruházás kiadásait a kormány 49 milliárd forintban maximálta, amit a megvalósítás során nem léptek túl. Az összegből felépült maga az aréna, valamint a környező műtárgyak, a csaknem egy kilométeres árvízvédelmi gát, a közművek, megvalósult a közlekedésfejlesztés. Ugyancsak e keretből épültek az ideiglenes lelátók, a csatornavédelem, de benne van az aréna vb utáni visszaalakításának és a bontásoknak a költsége, illetve a tartalékkeret is.

Szinkronúszók a Duna Aréna ünnepélyes megnyitóján

Fotók: MTI

 

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a Duna Aréna

2017. február 21.