UNWTO: megvannak a fókuszpontok

Forrás: turizmus.com

 2018. május 29. 08:21

2018. május 23. és 25. között a spanyolországi San Sebastianban megtartották az ENSZ Turisztikai Világszervezete Végrehajtó Tanácsának 108. ülését.

Az ülésen meghatározták a prioritásokat, amelyek a következő évben meghatározzák az UNWTO munkáját, emellett Zurab Pololikashvili főtitkár bemutatta az UNWTO stuktúráját, a megújult szervezeti  imidzset és a célok megvalósítást irányító vezetőket.

Az UNWTO a következő öt területre fókuszál a jövőben: innováció és digitális átalakulás; befektetések és vállalkozásfejlesztés; oktatás, képzés és munkahelyteremtés; biztonságos és akadálymentes utazás; társadalmi, kulturális és környezetvédelmi fenntarthatóság.

Az UNWTO Végrehajtó Tanácsa

Fotó: unwto.org

Az ülésen részt vett Ujhelyi István európai parlamenti képviselő is az Európai Parlament illetékes szakbizottságnak képviseletében. „Az európai tagállami vezetőkkel közös deklarációt készítettünk az elő ágazat erőteljesebb megjelenítése, támogatása érdekében. Saját uniós biztost akarunk a turizmus élére, önálló és megnövelt költségvetési keretet a versenyképesség megőrzésére” – tette hozzá a magyar politikus.

Kapcsolódó cikkek

Új vezetők az UNWTO-nál

2018. május 08.