Az egyszerűbb UN Tourism névre váltott a UNWTO

Forrás: turizmus.com

 2024. január 29. 13:56

Megváltoztatta nevét az ENSZ turizmusra szakosodott ügynöksége, a UNWTO.

Új, egyszerűbb nevet kapott, ezzel szándéka szerint új korszakba is lépett a UNWTO (Turisztikai Világszervezet): a szervezet bejelentette, hogy a UN Tourism márkanévvel kívánja megerősíteni státuszát az ENSZ turizmusra szakosodott ügynökségeként.

A szervezet megújult turisztikai jövőképét az Interbrand globális márkaépítő ügynökség ültette át egy új vizuális identitásba és márkanarratívába.

A 160 tagállamot és a magánszektor több száz képviselőjét tömörítő UN Tourism központja Madridban van, a szervezet ezenkívül regionális irodákat tart fenn Narában és Rijádban, valamint a közeljövőben új regionális irodákat nyit Rio de Janeiróban és Marokkóban. A szervezet kezdeményezéseivel a fenntartható fejlődést szolgáló turizmus előmozdítására összpontosít, összhangban az ENSZ 2030-ig szóló fenntartható fejlődési keretrendszerével és annak 17 globális céljával.

A UNWTO új neve: UN Tourism

Fotó: UN Tourism

„A társadalom fejlődésével párhuzamosan a turizmusnak – sok más ágazathoz hasonlóan – is át kell alakulnia, hogy az egyetemes szintű jólét katalizátoraként szolgáljon. Az egyének jólétének növelése, a természeti környezet védelme, a gazdasági fejlődés ösztönzése és a nemzetközi harmónia előmozdítása olyan kulcsfontosságú célok, amelyek a UN Tourism alapvető lényegét képezik. A szervezet felvállalja a fenntarthatóság ösztönzőjének szerepét, amely ma már számos gazdaságban központi jelentőségű” – nyilatkozta Zurab Pololikashvili, a UN Tourism főtitkára.

A szervezet új szlogenje: „Bringing the world closer” („Közelebb hozzuk a világot”).

Az új brandet – amelyről a szervezet közleményében található részletes információ – fokozatosan vezeti be az ENSZ az elkövetkező hónapokban.