Utazás a tudományban – konferencia-előadókat várnak

Forrás: turizmus.com

 2021. január 26. 15:41

Február 26-án a BCE MI Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont konferenciát szervez "Utazás a tudományban – Fenntarthatóság és reziliencia a mobilitásban" címmel. A konferenciára várnak turisztikai témakörű előadásokat is, a résztvevők toborzása e hét péntekig tart.

A Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet Turizmus Továbbképző és Kutatóközpontja február 26-án negyedik alkalommal rendezi meg az Utazás a tudományban (online) konferenciát, amelynek témája ezúttal a fenntarthatóság és reziliencia a mobilitásban

A vitaindító előadást Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és Kiss Róbert PhD (I-Shou University, Dept. of International Tourism and Hospitality) tartják.

A konferencia keretében lehetőség nyílik a közlekedés és a turizmus területéhez kapcsolódó legfrissebb kutatási eredmények bemutatására, illetve az aktuális eseményekkel kapcsolatos szakmai diskurzusra.

Az intézet tudományos igényű előadásokat az alábbi témakörökben várja:

  • a mobilitás gazdasági és társadalmi kérdései,
  • közlekedéspolitika,
  • a mobilitás és turizmus kapcsolatrendszere,
  • a közlekedés térségi szerepe.

 

A konferencián a részvétel ingyenes.

Előadói jelentkezés határideje: 2021. január 30.

A tervezett előadás 800–1200 leütés terjedelmű kivonatát a mark.miskolczi@uni-corvinus.hu címen kérik elküldeni az előadó(k) nevének, tudományos fokozatának (vagy legmagasabb iskolai végzettségének), munkahelyének és beosztásának megjelölésével. A programbizottság doktoranduszok előadás-tervezetét a témavezető vagy PhD fokozattal rendelkező más társszerző közreműködése esetén veszi figyelembe.

A kivonatokból ISBN-számmal rendelkező konferenciakötet készül.

A közlekedés és turizmus téma legkiválóbb prezentációi, a szekcióelnökök javaslata alapján, publikációs lehetőséget kapnak a Turizmus Bulletin szakmai-tudományos folyóirat 2021/3. tematikus számában. (X)

(Nyitókép: 123rf.com)