Utazás és Budapest Boat Show – együtt sikeresebben

Forrás: turizmus.com

 2019. február 25. 17:40

A 42. Utazás kiállítás a tavalyinál lényegesen több látogatót fogadott. Ami pedig a kínálatot illeti, 30 ország 300 kiállítója hozta el idei újdonságait – áll a Hungexpo közleményében.

A tavalyinál lényegesen többen, 35 ezren látogattak ki az Utazás kiállításra és a vele egy időben rendezett Budapest Boat Show-ra. Ez a szám a két kiállítás tavalyi összlátogató-számánál is 25 százalékkal magasabb. A turisztikai szakemberek szerint a látogatószám emelkedése a hazai vásárlóerő bővülését és a nemzetközi turizmus erősödését is jelzi.

A tavalyihoz képest 25 százalékkal nőtt a látogatók száma

Fotó: Hungexpo

Rengetegen keresték fel a Blogger Corner-t, ahol a legismertebb utazó bloggerek osztották meg tapasztalataikat, és látták el hasznos tanácsokkal az utazókat. A kiállítás idején rendezték meg a Járatlan Utakon Fesztivált, Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvényét. A több mint 60 előadáson, workshopon és kerekasztal-beszélgetésen több százan vettek részt.

Az idei fő téma az aktív turizmus, a környezettudatosság és a fenntartható turizmus volt. A hazai lakókocsi és lakóautó kínálat egészét felvonultató KARAVÁN SZALONban több mint 50 járművet és az eddiginél is nagyobb számú ehhez az utazási formához kapcsolódó felszerelést eszközt mutattak be a látogatóknak.

Minden eddiginél nagyobb alapterületen (800 nm), interaktív programokkal jelentkezett az Utazás kiállítás hagyományos programja, az Afrika Expo, amely 2011 óta Kelet-Közép Európa egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma – írja közleményében a Hungexpo.

Telt ház a megnyitón

Fotó: Hungexpo

A Diák Szakmai Napon, amelyen az Európai Unió EU Next Tourism Generation projektje is bemutatkozott, öt magyarországi egyetem hallgatói mutatták be turisztikai témájú projektjeiket, szakmai zsűri előtt.

Az idei Utazás kiállítás külföldi díszvendége Algéria volt. Afrika legnagyobb országa zenével, gasztronómiával és kalandos programokkal mutatkozott be. A belföldi díszvendégek – Bács-Kiskun megye és Kecskemét – 28 település és 6 szervezet összefogásával mutatta be az ország legnagyobb alapterületű megyéjét és annak székhelyét. A kiállítás kulturális díszvendége, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram bemutatta a 39 műemléket – 20 kastélyt és 19 várat – magában foglaló projektjét.

A szervezők és a látogatók egyaránt sikeresnek nevezték azt a döntést, hogy az Utazás kiállítás egyidejű rendezvénye ezúttal a Budapest Boat Show volt. Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy rendezvénye 28. alkalommal vonultatta fel a teljes hazai vitorlás, motoros és elektromos hajókínálatot. A Hungexpo legmodernebb (G) pavilonja gyakorlatilag megtelt a 83 kiállító több mint 110 hajójával, melyek egy része, így már az F pavilonban kapott helyet a kapcsolódó szolgáltatásokkal és felszerelésekkel, amelyeket ezúttal is több ezren kerestek fel. Elektromos meghajtású hajóból még soha nem gyűlt össze ennyi egy helyen, Kelet-Közép Európában.

Újdonságok bemutatók, versenybeszámolók, kerekasztal-beszélgetések, filmvetítések, modellező bemutatók és tesztek várták a látogatókat

Fotó: Hungexpo

A Budapest Boat Show-n mutatta be a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) a Vitorlázz itthon programot és az ehhez kapcsolódó kedvezmény kártyát. Számos cég most először hozta el újdonságait a kiállításra. A kiállítás nagy hangsúlyt fektetett a hazai vizek bemutatására. Ezért idén ismét volt belföldi díszvendég, ezúttal a Fertő-tó és környéke. A régió a színpadi programok mellett saját standdal mutatta be újdonságait az érdeklődőknek – zárul a Hungexpo közleménye.