Utazási könnyítések a V4-ek állampolgárai részére

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. október 05. 12:54

Továbbra is egy negatív PCR-teszttel jöhetnek hozzánk a csehek, lengyelek és szlovákok, ha van érvényes szállásfoglalásuk.

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, Kiss Róbert alezredes hétfőn online sajtótájékoztatón közölte: a visegrádi országokra vonatkozó beutazási feltételek hatálya szeptember 30-án lejárt, és az operatív törzs indokoltnak látta a rendelkezések újraszabályozását.

Azoknak a magyar állampolgároknak és családtagjaiknak, akik Csehországból, Lengyelországból vagy Szlovákiából lépnek be Magyarországra, és a jogszabály hatályba lépése előtt szállást foglaltak a V4-országok valamelyikében, elegendő egy negatív eredményű PCR-teszt, hogy töröljék járványügyi megfigyelési kötelezettségüket – emelte ki.

Kölcsönös utazási könnyítések léptek életbe a négy ország között

Fotó: 123rf

Ehhez hasonlóan a cseh, lengyel és szlovák állampolgárok is kedvezőbb feltételek mellett utazhatnak Magyarországra november elsejéig, ha van egy 5 naposnál nem régebbi negatív PCR-tesztük és a jogszabály hatályba lépése előtt legalább egy októberi napra foglaltak magyarországi szállást.

A kormányrendelet – amely hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben – kedden lép hatályba.

Csehországba, Lengyelországba és Szlovákiába a hatályos szabályozás szerint a magyar állampolgárok korlátozás nélkül utazhatnak be, karanténkötelezettség nélkül. A európai országok aktuális utazási szabályozásáról itt találja friss összefoglalónkat.