V4-es turisztikai fórum és soha nem látott gasztrofesztivál lesz Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2021. december 10. 08:40

Februárban és márciusban nagyszabású nemzetközi rendezvényekkel indítja az évet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Három program is hatalmas szakmai presztízzsel rendelkezik majd, és jó hírünket viszi a világban – jelentette be Guller Zoltán.

Az MTÜ vezérigazgatója legújabb podcastjában beszélt ezekről a rendezvényekről.

Hagyományteremtő jelleggel, február végén Budapest ad otthont a Central European Tourism Forumnak, amely a közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai eseménye lesz Magyarország V4-es elnökségének évében. A Várkert Bazárban egy héten keresztül a turizmus széles spektruma kap helyet a témák között, a szállodaipartól a gasztronómián és az egészségturizmuson át a rendezvényszervezésig.

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója

Fotó: MTÜ

A programok a közép-európai turisztikai innovációkat, technológia megoldásokat állítják fókuszba alapvetően panelbeszélgetések formájában, amelyeken a V4-országok neves szakemberei, döntéshozói vesznek részt. Ezt egy V4-es B2B workshop, továbbá egy egynapos tudományos konferencia is kiegészíti, utóbbit a Budapesti Gazdasági Egyetem szervezi mérvadó külföldi professzorok részvételével.

Guller Zoltán szavai szerint a fórumra 500-600 főt várnak Budapestre, olyan szereplők érkeznek majd hozzánk, akiknek valódi ráhatása van arra, hogy Közép-Európa turizmusa az elsők között tudjon talpra állni Európában.

A közép-európai fórummal egy időben gasztronómiai fesztivált rendeznek hazánkban a Michelinnel közösen – a Michelin még soha nem adta a nevét hasonló eseménysorozathoz, a programok egy része ráadásul Budapesten kívül a vidéki Magyarországot is érintik. Hazai és külföldi Michelin-csillagos séfek, neves influenszerek mutatják majd be a magyar gasztronómia sajátosságait, különlegességeit, bejárva a turisztikai térségeket, az új trendeknek megfelelően a helyi alapanyagokat és a vidéki desztinációk ízeit népszerűsítve. A budai Vár egy nagyszabású  gasztrofesztivál helyszíne lesz, ahol a tervek szerint valamennyi magyarországi  Michelin-csillagos és Michelin-tányéros séf bemutatkozik majd, és hangsúlyos szerepet kapnak a vidéki magas színvonalú éttermek is.

Néhány héttel később, 2022 márciusában hazánk ad majd otthont a Bocuse d'Or európai döntőjének is. Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét Magyarországon találkoznak, ami szintén páratlan lehetőség a hazai gasztronómia és alapanyagok népszerűsítésére – hangsúlyozta az MTÜ vezérigazgatója.

A teljes podcast itt hallgatható meg.