Összefogtak a V4-ek a beutazó turizmus helyreállításáért

Forrás: turizmus.com

 2021. április 27. 19:11

Közös marketingaktivitásokkal dolgoznak a nemzetközi turizmus, ezen belül a régió beutazóturizmusának helyreállításán a visegrádi országok – erről állapodtak meg a jelenlévők az április 27-én megtartott virtuális találkozón, amelyen minden ország magas szinten képviseltette magát.

Az eseményen vélemény- és tapasztalatcsere zajlott a turizmust érintő aktuális és stratégiai témákkal, kihívásokkal kapcsolatosan. Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország turisztikai vezetői információt cseréltek többek között a Covid-19 világjárvány következtében tapasztalt visszaesés mértékéről az idegenforgalomban és a vendéglátóiparban, valamint részletesen beszámoltak a válság által sújtott iparág kormányzati támogatásáról és a szektor újraindulását segítő stratégiai elképzelésekről.

A V4-ek Ausztriában, Németországban, Hollandiában és a skandináv régióban is terveznek közös marketingakciókat

Fotó: MTÜ

A résztvevők megállapodtak a legfontosabb, elsősorban távoli piacokon folytatott közös marketingtevékenységekről is. Az eddigi közel két évtizedes együttműködések mellett újdonságként kerültek be az értékesítési és stratégiai tervezésbe az Ausztriában, Németországban, Hollandiában, valamint az északi, skandináv régió országaiban folytatni kívánt aktivitások. A V4-országok azt remélik, hogy a világjárvány következtében megváltozott utazási szokások és igények közepette ezeken a piacokon közös marketingkampányukkal még inkább felkelthetik az érdeklődést az együttműködésben résztvevő országok turisztikai kínálata iránt.

Az eseményen a soros V4-elnökséget betöltő Lengyelország jelképesen adta át ezt a pozíciót Magyarországnak, amely 2021 júliusától egy éven keresztül tölti be ennek a kiemelten fontos regionális együttműködésnek az elnöki tisztségét.