Változás az online számla adatszolgáltatásban

Forrás: turizmus.com

 2019. április 25. 15:14

Május 1-jétől csak az új adatformátumnak megfelelően elkészült online számla adatszolgáltatást fogadja be a NAV rendszere. Egy hét maradt az 1.1 verzióra történő átállásra.

A májusi változtatás egyik célja a tájékoztatás. A módosítás elsősorban egy új statisztika képzését és elérését jelenti. Ha a vállalkozás arra jogosult tagja belép az online számla rendszerben a fiókjába, akkor az adóhivatal egy statisztikát mutat számára arról, mennyi adatszolgáltatása volt különböző hibákkal érintett.

A változtatáshoz technikai megoldások is tartoznak, amikor az adatszolgáltató rendszer megköveteli egy-egy új elemnek a megküldését, annak pontosságát, s nem megfelelőség esetén nem dolgozza fel a számla adatokat. A szabványosított mennyiségi egység jelentheti  számlázó program fejlesztőjétől a módosítást, illetve ez programtól függően  jelenthet változásokat a felhasználói felületen is. A fejlesztői naplóval együtt bevezetett feed szolgáltatás  a weboldal változásaira, új tartalmak kihelyezésére is felhívja a figyelmet.

Új statisztikát lehet majd elérni a változtatásnak köszönhetően

Fotó: pixabay.com

 

Kapcsolódó cikkek

Friss adózási információk

2018. március 28.