Vándortábor-vezető pedagógus-továbbképzés indul

Forrás: turizmus.com

 2018. november 06. 14:54

Az Erdei Vándortábor Programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület a Testnevelési Egyetemmel együttműködve ismét elindítja a „gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus továbbképzést.

A tanfolyamot sikeresen elvégző pedagógusok nemcsak 30 kreditpontot gyűjthetnek össze,hanem 2019 nyarán már indíthatnak csoportot az Erdei Vándortáborokra, ahol a kísérőknek járó kedvezményekben részesülnek. A  jelentkezés a képzésre november 5-én, hétfőn indult a www.erdeivandor.hu oldal megújult felületén.

A 30 órás, összesen három és fél napos tanfolyam egy őszi elméleti és egy tavaszi gyakorlati részből áll. Jelentkezni az őszi elméleti képzések időpontjai előtti hét végéig lehet. A szervezők minden felsőfokú képzettséggel rendelkező pedagógust szeretettel várnak. Az elméleti képzéseknek a Testnevelési Egyetem nyújt helyet, míg a gyakorlati foglalkozások helyszíneinek többsége a nyári vándortábor útvonalak mellett fekszik, így lehetőség nyílik a táborhelyek és az egyes tájegységek közvetlen megismerésére.

Cél a vándortáborozási gyakorlat újbóli meghonosítása

Fotó: erdeivandor.hu

Az Erdei Vándortábor Program célja a hazai természeti és kulturális értékek megismertetése a felsős és középiskolás diákokkal. A vízi és kerékpáros programokkal együtt az erdei vándortáborokat koordináló Országos Erdészeti Egyesület is a vándortáborozási gyakorlat újbóli meghonosítására törekszik. A 2017-es teszt év után 2018 nyarán már nagy érdeklődés mellett sikerrel zajlottak az első erdei vándortáborok, amelyekben mintegy 2000 diák és az őket kísérő 200 pedagógus járta be a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis erdőségeit.