Vendéggel/utassal való profi kommunikáció – kommunikációs képzések a Magyar Turizmus Akadémiánál

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. május 14. 19:50

A Magyar Turizmus Akadémia májusi kommunikációs készségfejlesztő képzésein az alapoktól a vendég/utas személyiségtípusának megfelelő kommunikáción át a tökéletes panaszkezelésig sajátítják el a résztvevők a megfelelő technikákat, szófordulatokat sok-sok gyakorlati példán, esettanulmányon keresztül.

 

Várjuk képzéseinkre azokat a kollégákat, akik szálláshely-szolgáltatásban Front Office területen, vendéglátásban, illetve gyógyászat/wellness területen dolgoznak, vagy  pedig az utazási szektorban  aktív utaskapcsolattal rendelkeznek!

Korlátozott számban még fogadunk jelentkezéseket az alábbi két képzésre!


2022. május 25. / 9:00–13:00 óra

KOMMUNIKÁCIÓ VENDÉGGEL/UTASSAL, A VENDÉGTÍPUSRA SZABOTT KOMMUNIKÁCIÓ (KEZDŐ SZINT)

Kedvezményes részvételi díj: 20 000 Ft/fő + áfa
Jelentkezési határidő: 2022. május 20.

Ez alkalommal a vendégtípusokat vesszük sorra az IMX DISC modell segítségével, hiszen ez az alfája és ómegája a különböző személyiségtípusokkal való leghatékonyabb, legeredményesebb kommunikációnak.


2022. június 1. / 9:00–13:00 óra

KOMMUNIKÁCIÓ VENDÉGGEL / UTASSAL, PROFI KOMMUNIKÁCIÓ ÉS PANASZKEZELÉS (HALADÓ SZINT)

Kedvezményes részvételi díj: 20 000 Ft/fő + áfa
Jelentkezési határidő: 2022. május 27.

A profi panaszkezelés elengedhetetlen a vendéggel/utassal közvetlenül kapcsolatba kerülő kollégák számára, így képzésünkön megismerjük a hatékony panaszkezelés módszereit és menetét lépésről lépésre, valamint stratégiákat és azonnal használható kommunikációs eszközöket.

(X)