Veszprém is indulhat a European Best Destination 2023 címért

Forrás: turizmus.com

 2022. november 21. 13:31

Európa 20 legfelkapottabb turisztikai desztinációja 2009 óra minden évben megméretteti magát a European Best Destination közönségszavazáson, hogy a vendégek véleményére bízva magukat kiderítsék, melyik város érdemes a „legjobb úti cél” címre.

Budapest és Hévíz korábbi sikerei után, a jövő évi verseny esélyesei közé Veszprémet is beválasztották, Magyarország legnépszerűbb úti céljaként.

Veszprém jelentős kulturális vonzereje, a város történelmi örökségének gazdagsága, továbbá a 2023-as évre elnyert Európa Kulturális Fővárosa cím már feltette „a királynék városát” az egyedi európai desztinációk térképére.

veszprem

2023-ban Veszprém is megméretteti magát a 20 legjobb desztináció között

Fotó: Veszprém Tourinform

Veszprém-Balaton egyedülálló módon egy egységes élményrégióként viseli majd az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban, melynek népszerűségét tovább erősítheti  a European Best Destination 2023 megmérettetésen való sikeres részvétel.

Az idei évben jelölt városként a European Best Destination jelöltség logó használata már önmagában büszkeség és megtiszteltetés, azonban a magyar városnak a verseny fődíjára is esélye van a szavazáson: A közönségszavazásra 2023. január 20. és február 10. között kerül majd sor, ebben az időszakban lehet majd Veszprémre leadni a voksokat.

Az előző szavazáson a 2022 legjobb desztinációja címet Ljubljana nyerte el. A versenyről és a jelöltekről, Európa legjobb 20 úti céljáról a verseny honlapján lehet többet megtudni.