Világbajnok szaunamesterek Magyarországon

Forrás: turizmus.com

 2019. február 13. 13:49

A február 16-17-i hétvégén sor kerül az első hazai improvizációs szaunamester bajnokságra a Bükfürdő Thermal & Spa-ban.

Maciek Piczura
és Karolina Jarząbek

Fotó: turizmus.com

A rangos eseményre hazánkba érkezik Lengyelországból Maciek Piczura és Karolina Jarząbek egyéni és páros szaunamester világbajnokok, továbbá a korábbi háromszoros szaunamester világbajnok, a holland Rob Keijzer. A szakmai legendákat három nemzet bajnokai kísérik: a világbajnokság cseh fordulójának bajnoka Eliš Blažek, a szlovák forduló nyertese Robert Židek, és természetesen a magyar nemzeti forduló győztese Farkas Evelyn, és a friss Freestyle Masters győztes Szép Boglárka is Bükfürdőn lesz a hétvégén. A szaunamester világbajnokság szakértő zsűri csapatát Pavel Hofrichter cseh és Zelenák János magyar szakértő képviselik.

A közönség számára igazi különlegesség, hogy összesen tizenhat hazai és nyolc külföldi szaunamester tart százharminc szaunaprogramot a hétvégén. Ugyanakkor a rangos meghívottak nagy száma azt jelzi, hogy az esemény nem csupán egy verseny és nagyszabású szaunás hétvége, hanem egy szakmai találkozó is egyben, amely a hazai és nemzetközi szakmai vérkeringés élénkítését is szolgálja.

Rob Keijzer

Fotó: turizmus.com

A hazai szaunamesterek tanulhatnak a meghívott profi szakemberektől, bővíthetik szakmai kapcsolatrendszerüket. Ez nem csak a versenyre nevezett szaunamesterekre igaz, hiszen a szervező Aufguss Masters Hungary szerint a rendhagyó szakmai hétvégén bármely odalátogató hazai szaunamesternek lesz lehetősége a fejlődésre, konzultációra. Február 16-17-én 10 órától indulnak a programok, szombaton 21 óráig, vasárnap pedig 18 óráig tartanak.

A szakmai seregszemle pedig már a szaunamester világbajnokság versenysorozatának előfutára is egyben, hiszen a szakma legtekintélyesebb versenysorozata március végén indul a cseh nemzeti fordulóval, a Saunafest-el Prágában. A magyar nemzeti forduló idén is június második hétvégéjén lesz, a döntő pedig szeptember végén Hollandiában.